2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Smiltenes novadam 10, “Vieta, kur mīlēt!”

Starmešu gaismām zibot un priedēm maigi čabot, sastapt liktenīgo acu skatienu Jāņukalnā…

Noreibt no liepziedu smaržas un skurbinošas vasaras dūmakas Vecajā parkā…

Notraukt putekļus ragaviņām un kopā traukties no paugurainā Pilskalna…

Izsapņot sapni, nosaukt to vārdā un baudīt tā piepildījumu rosīgajā pilsētā…

Piedzīvot, izjust, jautri dzirkstīt, kā dzirkstī Abula ūdeņi, steidzoties pāri vecajām slūžām…  

… Smiltenē – vietā, kur mīlēt!

Smiltenes novada diena Smiltenē “Vieta, kur mīlēt…”

 20.jūlijā, atzīmējot Smiltenes novada 10 gadu jubileju, tiksimies Smiltenē – vietā, kur mīlēt. Aicinām sanākt kopā pilsētas iemīļotākajā atpūtas vietā – pie gleznainā Tepera ezera -, ņemt līdzi sev tuvus cilvēkus, baudīt dažādas aktivitātes un gūt siltas emocijas!

Svētki tiks ieskandināti jau ceturtdien, 18. jūlijā – Smiltenes “SUP House” aicina uz akustisko vakaru kopā ar grupas “Ceļojums” solistu Jāni Krūmiņu un mūziķi Vilmāru Miglavu. Visi, kuri vēlas baudīt koncertu, pulksten 20:00 ir aicināti pulcēties pie “SUP House” vasaras terases.

Svētku galvenajā dienā, 20. jūlijā, tiksimies pie Tepera ezera, kur dažādas aktivitātes gaidāmas gan lieliem, gan maziem! Šajā dienā Smiltenē, Atpūtas un sporta kompleksa “Teperis” stāvlaukumā, gaidāmas iemīļotās un allaž plaši apmeklētās sporta spēles “Ghetto Football”.  Paralēli ielu futbola turnīram, būs iespējams spēlēt “FIFA 19”, piedalīties “Panna” sacensībās, spēlēt galda futbolu un izmēģināt citas atrakcijas! Reģistrācija turnīram – pulksten 13:00; sākums – pulksten 14:00. Vairāk informācijas: www.ghetto.lv/football.

No pulksten 13:00 Tepera promenādē sāksies arī lustēšanās ģimenēm. Lieliem un maziem aptuveni līdz 18:00 būs iespēja ielūkoties kulinārijas pasaulē, gatavojot našķus kopā ar Smiltenes tehnikuma mācībspēkiem, asināt prātu un rotaļāties ar lielajām spēlēm, izmēģināt spēkus Disku golfa spēlē un radoši izpausties kopā ar TLMS “Smiltene” meistarēm. Izzinoši – izklaidējošas aktivitātes piedāvās arī VUGD Vidzemes reģiona brigāde. Darbosies “ZAAO” informatīvā telts.

Ja reiz svinības noris pie ezera, tad kur nu bez aktivitātēm uz ūdens?! Pasākuma apmeklētājiem būs vienreizēja iespēja doties kruīza izbraucienā pa Tepera ezeru ar kuģīti “Made Marija”. Ikdienā “Made Marija” kuģo Burtnieka ezera ūdeņos, taču par godu Smiltenes svētkiem, tas atceļos uz Tepera ezeru. Uz klāja vienlaikus var atrasties līdz 15 personām.

Aicinām izbaudīt arī “SUP House” un “Annes laivas” piedāvātās aktivitātes – izbraucienus ar kanoe laivām, SUP dēļiem u.c.! Pulksten 11:00 “SUP House” rīko “Spike – ball” turnīru – nāc un piedalies! Ja nezini kas tas ir, nāc un iepazīsti! Ievērībai – aktivitātes uz ūdens paredzētas, līdz iestāsies tumsa, t.i., līdz aptuveni 22:00. Atrodoties uz ūdens, lūdzam ievērot drošības prasības, kritiski izvērtēt savas spējas un īpaši pieskatīt bērnus!

 Šajā dienā Smiltenē virmos arī sportiskas vēsmas. Pulksten 17:00 Atpūtas un sporta kompleksa “Teperis” norisināsies Latvijas čempionāta futbolā 1. līgas spēle, kurā spēkiem mērosies futbola klubi SMILTENE/ BJSS un SUPERNOVA.

 Svētku dienu izkrāsos teātris un dažādi koncerti! Pulksten 13:00 aicinām uz vasaras teātra “PANDA” izrādi bērniem; režisore – Zinaida Bērza. Pēc tās savu muzikālo talantu skanīgos koncertos rādīs Smiltenes vokālisti: 15:00 popgrupa “OKEY” (vadītāji Inese un Jānis Celmiņi), 16:00 dziedātāja un dziesmu autore Inga Deigele, 17:00 vokāli instrumentālā grupa “FORWARD” (vadītājs Mārtiņš Āboliņš).

Savukārt pulksten 18:00 – laiks asināt prātu! “SUP House” aicina uz jau 2. prāta spēlēm “Brain Games”!

Dienai ejot uz otru pusi, vasaras vakara burvībai virmojot gaisā, izskanēs divi romantiski koncerti. Pulksten 19:30 ar savu samtaini spēcīgo balsi un romantiskām dziesmām priecēs televīzijas šova “X Faktors” 1. sezonas 2. vietas ieguvēja Līga Rīdere. Pulksten 20:30 uz skatuves kāps iemīļotais aktieris, skaisto mīlas dziesmu autors, dziedātājs Varis Vētra. Ieeja uz visiem koncertiem ir bez maksas.

Pasākumu vadīs un visas dienas garumā par labu omu rūpēsies smiltenietis KASPARS BRŪVELIS.

Svētku izskaņā gaidāma romantiska zaļumballe kopā ar leģendāro grupu “Dakota”. …un kas gan tā būtu par zaļumballi Smiltenē bez superhita “Zemenes” – šo un citas burvīgas melodijas ballē izpildīs arī Smiltenes grupas “Apvedceļš” solists Jānis Krūmiņš. Ieeja uz balli – EUR 3,00.

 Dienas garumā darbosies kafejnīcas.

21.jūlijā, kad Smiltenē gaidāmi kapusvētki, pilsētā ar teatrāli muzikālu uzvedumu “Kabarē de Rīga” viesosies ciemiņi no Austrālijas – Sidnejas latviešu teātris. Uzvedumā “Kabarē de Rīga” par pamatu ņemtas viesnīcas “Roma” (“Hotel de Rome”) viesmīļa Aleksandra Bāra atmiņas par notikumiem Rīgā no 1920. līdz 1940. gadam, kas apkopotas grāmatā “Mani skaistākie gadi Latvijā”. Uzveduma īpašie viesi – “Trīs Latvijas tenori” un grupa “Neaizmirstulītes”. Ieeja uz izrādi – bez maksas.

 Svētdien, 21. jūlijā, pie Tepera ezera gaidāms arī Latvijas Čempionāts Triatlona sprinta distancē, Latvijas kausa 7. posms. Vairāk par to: www.triatlons.lv

2019.gada 1. jūlijā apritēja 10 gadi kopš Smiltenes novada izveides. Tas tika izveidots, apvienojot Smiltenes pilsētu un 8 apkārtējos pagastus: Smiltenes, Blomes, Brantu, Launkalnes, Variņu, Palsmanes, Grundzāles un Bilskas pagastus. Smiltenes novada desmitgade tiek svinēta no 21. jūnija līdz 10. augustam īpašos svētku pasākumos gan pilsētā, gan pagastos! Vairāk par svinībām: www.smiltenesnovads.lv.

Informāciju sagatavoja:
Madara Mūrniece
Smiltenes pilsētas KC mākslinieciskā vadītāja
[email protected]
28688101

*Pasākuma organizators ir Smiltenes pilsētas Kultūras centrs. Organizators var izdarīt foto un video uzņēmumus pasākuma norises vietā vai tuvākajā apkārtnē (tostarp pie ieejas). Ja Jūs ierodaties pasākuma vietā, Jūs apzināties, ka Jūsu attēls var tikt uzņemts un apstrādāts turpmākajiem publicitātes mērķiem. Organizators ir publiska institūcija, kurai ir pienākums informēt sabiedrību par publisku līdzekļu finansētām aktivitātēm. Organizators neapstrādās Jūsu personas datus, ja Jūs neatradīsieties pasākuma tuvumā.