2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Vidzemē izsludināts projektu konkurss remigrantiem uzņēmējdarbības uzsākšanai vai attīstīšanai: idejas īstenošanai varēs saņemt līdz pat 10 000 eiro

Vidzemes plānošanas reģions sadarbībā ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju (VARAM) otro gadu pēc kārtas izsludina uzņēmējdarbības projektu konkursu, lai sniegtu finansiālu atbalstu remigrantiem uzņēmējdarbības uzsākšanai vai attīstīšanai Vidzemē. Projektu iesniegšanas termiņš: līdz 2019. gada 4.oktobra plkst. 16:00.

Lai remigrants varētu saņemt finansiālo atbalstu līdz 10 000 EUR, tam ir jāpierāda sava esošās vai topošās uzņēmējdarbības idejas dzīvotspēja, jāapraksta sava biznesa ideja un jānodrošina saimnieciskās darbības projekts ar piesaistītajām investīcijām (kas var būt gan finanšu resursi, gan arī ieguldījums pamatlīdzekļos, kā arī ārējais finansējums) vismaz 50% apmērā no pieprasītās granta summas.

Projektu konkursā var pieteikties tie remigranti, kas ir pēdējā gada laikā atgriezušies vai tikai vēl plāno atgriezties uz pastāvīgu dzīvi Latvijā pēc ilgstošas prombūtnes (vismaz 3 gadi), kas pierādāms arī ar deklarētās dzīvesvietas adreses maiņu – konkursa iesniedzējs bijis izdeklarēts no Latvijas un deklarēts savā dzīvesvietā ārpus Latvijas. Turklāt, iesniedzot pieteikumu, potenciālajam granta saņēmējam jāprognozē iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) un valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu (VSAOI) maksājumu apmērs trīs gadu periodam (t.i. jāveic aprēķini no prognozētā darbinieku atalgojuma).

Atbalsta pretendentam projekta rakstiski sagatavotu pieteikumu jāiesniedz Vidzemes plānošanas reģionā kādā no šiem veidiem:

  • klātienē Vidzemes plānošanas reģionā Bērzaines ielā 5, 206. kabinetā, Cēsīs, Cēsu novadā darba dienās no plkst. 9.00 līdz plkst.16.00;
  • nosūtot pa pastu (ierakstītā vēstulē) Vidzemes plānošanas reģionam uz adresi, Bērzaines iela 5, Cēsis, Cēsu novads, LV-4101;
  • nosūtot uz elektroniskā pasta adresi [email protected] (noformētu elektroniskā dokumenta veidā, parakstītu ar elektronisko parakstu).

Jautājumus par projekta iesniegšanu var sūtīt uz e-pastu [email protected] ne vēlāk kā 5 darbdienas pirms projektu iesniegumu iesniegšanas termiņa, t.i., līdz 26. septembrim, ieskaitot.

Plašāka informācija par grantu konkursu atrodama te http://www.vidzeme.lv/lv/uznemejdarbibas_atbalsta_grants_8220atgriesanas_atbalsts8221

Kontaktpersona jautājumiem  par projektu konkursu Vidzemē – Vidzemes plānošanas reģiona remigrācijas koordinatore Ija Groza; tel + 371 29287585; [email protected].