2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Līdz gada beigām mainīsies Smiltenes novada domes vadība

Piektdien, 4.oktobrī, Vidzemes pašvaldību atkritumu apsaimniekotājs SIA “ZAAO” (ZAAO) paziņoja, ka par jauno uzņēmuma valdes priekšsēdētāju apstiprināts līdzšinējais Smiltenes novada mērs Gints Kukainis, kurš darbu uzsāks 2020.gada 1.janvārī. Tas nozīmē, ka līdz gada beigām Smiltenes novada domes vadībā plānotas izmaiņas.   

Smiltenes novada domes sēžu darba kārtībā novembrī vai decembrī tiks iekļauts jautājums par jauna domes priekšsēdētāja ievēlēšanu, jo līdzšinējais domes priekšsēdētājs Gints Kukainis ir pieņēmis jaunu dzīves izaicinājumu – atstāt novada domes priekšsēdētāja amatu, nolikt deputāta mandātu un turpmāk vadīt 28 Ziemeļvidzemes pašvaldībām piederošu kapitālsabiedrību, atkritumu apsaimniekošanas uzņēmumu SIA “ZAAO”.

Lēmumu pieņemt dzīvē jaunu izaicinājumu Gints Kukainis pamato ar to, ka Smiltenes novada pašvaldības vadībā strādā jau astoņus gadus – piecus gadus kā pašvaldības vadītājs, 2 gadus kā priekšsēdētāja vietnieks, bet pirms tam kā Saimnieciskās darbības nodaļas vadītājs, kas ir salīdzinoši ilgs laiks: “Es nevēlos kādam apnikt un būt par daudz, tāpēc pieņēmu dzīvē sev jaunu izaicinājumu, jo Smiltenes novada pašvaldības vadībā esmu jau astoņus gadus, tai skaitā kā deputāts esmu no novada pirmās dienas, kopš 2009.gada, līdz ar to ir bijusi iespēja piedalīties pie visiem procesiem, kas pēdējo desmit gadu laikā ir notikuši. Smiltenes novads ir pierādījis, ka atdaloties no Valkas rajona, spēj būt kā patstāvīga teritoriālā vienība, attīstīties un sasniegt šobrīd augstāko attīstības indeksa punktu. Ir bijis aktīvs laiks, kurā esam centušies ļoti daudz ko paveikt. Attiecībā uz teritoriālo reformu, mēs publiski esam pauduši, ka pašvaldība atbalsta ministrijas piedāvāto modeli – Smiltenes, Raunas un Apes novadu apvienošanu. Ja Saeimas balsojumā tas neizies cauri, tad izmantosim visas iespējas, lai paustu savu viedokli pret citām izmaiņām.”

Gints Kukainis uzsver, ka nevienā brīdī viņam nav bijusi doma kļūt par ilggadēju pašvaldības vadītāju:  “Šo gadu laikā esmu vēlējies izdarīt konkrētas lietas, īstenot noteiktus mērķus un projektus. Šobrīd manu izvirzīto mērķu apjoms tuvojas noslēgumam, mēs būsim izdarījuši praktiski visus plānotos darbus, ko Nacionālā apvienība solīja savā vēlēšanu programmā. Daļa projekti, kuri ir uzsākti, tiks realizēti šajā gadā un daļa nākamajā gadā, finansējums visiem projektiem ir saplānots. Vēlos, lai pašvaldībā tiktu ienesta jauna enerģija un jauns spēks, lai novads varētu attīstīties, tāpat kā līdz šim.”

Novembrī vai decembrī domes sēdē deputātiem no sava vidus būs jāizvirza kandidāts domes priekšsēdētāja vēlēšanām, pēc kandidāta izvirzīšanas notiks aizklātā balsošana ar vēlēšanu zīmēm. Ņemot vērā to, ka Gintam Kukainim ir jānoliek arī deputāta mandāts (likuma “Par pašvaldībām” 38.panta otrā daļa), izmaiņas gaidāmas arī deputātu sastāvā. Pēc 2017.gada 3.jūnija velēšanu rezultātiem nākamais sarakstā no partijas Nacionālā apvienība „Visu Latvijai!” – „Tēvzemei un Brīvībai/LNNK” ir  Vilnis Korulis no SIA “Palsa”.

 


Marita Mūze,
Sabiedrisko attiecību speciāliste