2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Pabeigti telpu vienkāršotas atjaunošanas darbi un iegādātas jaunas medicīniskās tehnoloģijas

Eiropas Savienības fonda projekta Nr.9.3.2.0/18/I/016 “Infrastruktūras un medicīnas tehnoloģiju atjaunošana Sarkanā Krusta Smiltenes slimnīcā, un medicīnas tehnoloģiju iegāde Vidzemes slimnīcā, kvalitatīvu veselības aprūpes pakalpojumu nodrošināšanai Vidzemē” ietvaros  ir pabeigti telpu vienkāršotas atjaunošanas darbi SIA “Sarkanā Krusta Smiltenes slimnīca” Steidzamās medicīniskās palīdzības punktā un Ambulatorajā nodaļā kā arī iegādātas jaunas medicīniskās tehnoloģijas.

Projekta ietvaros tika veikta vienkāršotu telpu atjaunošana divām SIA “Sarkanā Krusta Smiltenes slimnīca” struktūrvienībām. Steidzamās medicīniskās palīdzības punktā tika atjaunotas 3 telpās ar kopējo platību 82,2 kvadrātmetri un Ambulatorajā daļā tika atjaunotas 10 telpās/kabineti ar kopējo platību 172,6 kvadrātmetri, kas atrodas Poliklīnikas ēkas otrajā stāvā. SIA “Sarkanā Krusta Smiltenes slimnīca” Steidzamās medicīniskās palīdzības punktā ir iegādātas 10 jaunas medicīnas tehnoloģijas (manipulāciju/operāciju galds, elektrokardiogrāfs, operācijas lampa, divi nerūsējoša tērauda procedūru galdi, divas baktericīdās lampas, ķirurģiskais sūknis, divas divdaļīgas apskašu kušetes) un SIA “Vidzemes slimnīca” priekš dzemdību un ginekoloģijas nodaļas ir iegādāts apsildāmais bērnu kopšanas galds.

Šonedēļ visi SIA ”Sarkanā Krusta Smiltenes slimnīca” Ambulatorās daļas speciālisti, kuru pieņemšanas vietas uz telpu vienkāršotas atjaunošanas darbu laiku tika mainītas, ir atgriezušies Poliklīnikas ēkas otrajā stāvā un savas pieņemšanas veic Projekta ietvaros izremontētajās telpās.

Projekta mērķis ir nodrošināt kvalitatīvākus veselības aprūpes pakalpojumus Vidzemes reģionā, atjaunojot infrastruktūru SIA “Sarkanā Krusta Smiltenes slimnīcā” un SIA “Vidzemes slimnīcā”. SIA “Sarkanā Krusta Smiltenes slimnīca” Steidzamās medicīniskās palīdzības punkta telpām veiktā telpu vienkāršotā atjaunošana un medicīnas tehnoloģijas bāzes atjaunošana uzlabo neatliekamās medicīniskās palīdzības sniegšanas pakalpojumus. Tāpat vienkāršota telpu atjaunošana SIA “Sarkanā Krusta Smiltenes slimnīca” Ambulatorajām telpām uzlabo veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanas kvalitāti prioritārajās jomās. Savukārt sadarbības iestādē SIA “Vidzemes slimnīca” iegādātā un uzstādītā medicīnas tehnoloģija dod iespēju nomainīt novecojušo medicīnas iekārtu un nodrošināt drošu un komfortablu vidi priekšlaikus dzimušajiem bērniem un jaundzimušajiem ar veselības problēmām.

Telpu vienkāršotas atjaunošanas darbus veica būvuzņēmumu SIA “Evento”, būvuzraudzību veica SIA „Marčuks”.

Projekta kopējās izmaksas ir 145 340,00 EUR, no kurām Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējums ir 118 494,25 EUR, valsts budžeta finansējums ir 12 546,45 EUR  un privātais finansējums ir 14 299,30 EUR.

 

Ilze Majore,

“Sarkanā Krusta Smiltenes slimnīca”

Medicīniskās aprūpes nodaļas vadītāja