2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Noskaidroti konkursa “Ģimenei draudzīgākā pašvaldība 2019” pirmās kārtas laureāti

Konkursa “Ģimenei draudzīgākā pašvaldība 2019” pirmā kārta ir noslēgusies. Konkursa otrajai kārtai nominētas 25 pašvaldības – piecas no katra plānošanas reģiona.

Konkursa pirmā kārta noslēdzās 4. novembrī – līdz ar iedzīvotāju balsojumu, kurā ikviens iedzīvotājs varēja novērtēt pašvaldību sniegto atbalstu ģimenēm ar bērniem un nobalsot par savu ģimenei draudzīgāko pašvaldību. Balsojumā iegūto komentāru un vērtējumu apkopojumu konkursa vērtēšanas komisija izskatīs konkursa otrajā kārtā. Tāpat konkursa pirmajā kārtā tika vērtēti arī pašvaldību administratīvie dati (pašvaldību atbalsts ģimenēm ar bērniem 2019. gadā), kā arī dzimstības dati un pašvaldību iesaistīšanās konkursa informatīvajā kampaņā.

Konkursa otrajai kārtai nominētās pašvaldības:

  • Kurzemes plānošanas reģionā
    Alsungas, Brocēnu, Grobiņas, Skrundas novadi un Ventspils pilsēta
  • Zemgales plānošanas reģionā
    Iecavas, Jaunjelgavas, Kokneses, Krustpils novadi un Jēkabpils pilsēta
  • Rīgas plānošanas reģionā
    Ādažu, Inčukalna, Olaines, Mārupes, Stopiņu novadi
  • Vidzemes plānošanas reģionā
    Cēsu, Madonas, Beverīnas, Alūksnes un Smiltenes novadi
  • Latgales plānošanas reģionā
    Ludzas, Ciblas, Preiļu, Līvānu novadi un Daugavpils pilsēta

Konkursa turpmākās norises gaita

Konkursa otrajā kārtā konkursa vērtēšanas komisija iepazīsies ar katras pašvaldības konkursa pirmās kārtas vērtēšanas rezultātiem. Tiks izvērtēta arī papildu sniegtā informācija par katras pašvaldības nodrošinātajiem pakalpojumiem ģimenēm ar bērniem, tiks ņemti vērā balsojuma ietvaros iedzīvotāju sniegtie komentāri.

Trešajai kārtai tiks nominētas divas pašvaldības katrā plānošanas reģionā ar augstāko punktu skaitu, ņemot vērā konkursa vērtēšanas komisijas individuālo vērtējumu.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija un Valsts reģionālās attīstības aģentūra pateicas visiem balsotājiem par aktivitāti, kā arī pašvaldībām par līdzdalību  konkursa informatīvajā kampaņā!

Informācijai:

Provizoriski laika posmā no 25. novembra līdz 5. decembrim ir plānota konkursa trešā kārta, kurā konkursa vērtēšanas komisija klātienē apmeklēs divas pašvaldības ar augstāko punktu skaitu katrā plānošanas reģionā pēc otrās kārtas rezultātiem.

Konkursa rezultāti tiks paziņoti 16. decembrī svinīgajā pasākumā. Konkursa “Ģimenei draudzīgākā pašvaldība 2019” rezultātā tiks noteiktas piecas ģimenēm draudzīgākās pašvaldības – pa vienai katrā no plānošanas reģioniem. Tās saņems naudas balvu 15 000,00 EUR apmērā. Tiks noteikta arī “Ģimenei draudzīgākā pašvaldība Latvijā 2019”, kas iegūs naudas balvu 25 000,00 EUR apmērā. Komisija var noteikt papildu nominācijas kādā no pakalpojumu grupām, kas tiek vērtētas konkursa ietvaros. Papildus naudas balvas nominācijās paredzētas vismaz 15 000,00 EUR apmērā. Piešķirtā naudas balva pašvaldībām būs jāizmanto ģimenēm ar bērniem atbalsta pasākumu un pakalpojumu nodrošināšanai vai ģimenēm ar bērniem piemērotas vides veidošanai 2020. gadā.

Vairāk informācijas par konkursu: www.vietagimenei.lv.

Konkursa lieldraugs: tirdzniecības centrs “Alfa”.
Konkursu atbalsta: plašākais pakomātu tīkla nodrošinātājs Baltijā “Omniva”, ģimenes uzņēmums “ViKrEm”, Latvijas vecāku organizācija “mammamuntetiem.lv”, CSDD Rīgas Motormuzejs, “Atsaucīgo māmiņu forums”, mīlētākais saldumu zīmols “Laima”, bērnu rotaļu laukumu izgatavotājs SIA “Jūrmalas Mežaparki”, mobilo sakaru pakalpojumu sniedzējs “TELE2”.

Konkurss “Ģimenei draudzīgākā pašvaldība” norisinās jau trešo gadu, un tā mērķis ir izcelt labākos piemērus un risinājumus, kā pašvaldības rūpējas par ģimenēm. Tīmekļvietnē  www.vietagimenei.lv ikviens var iepazīties ar pašvaldību sniegto informāciju par to daudzveidīgajām iespējām, piedāvājumiem un atbalstu ģimenēm ar bērniem.

Informāciju sagatavoja:

Ilze Vārpiņa

VARAM

Reģionālās politikas departamenta vecākā eksperte

E-pasts: [email protected]

 

Papildu informācija:

Ilze Aizsila

NORDS PORTER NOVELLI

projektu vadītāja

Tel.: +371 27330607

E-pasts: [email protected]