2024. gada 19. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Grundzāles pamatskolas komandām panākumi Latvijas skolēnu 73. spartakiādē volejbolā

6.decembrī Koknesē notika Latvijas skolēnu 73. spartakiādē volejbolā  nelicencētām spēlētājām, kurās otro gadu pēc kārtas Grundzāles pamatskolas meiteņu komandai izdodas izcīnīt 2. vietu.

Kopumā sacensībā šogad piedalījās 11 meiteņu komandas. Spēles ilgums 8 minūtes.

Vispirms meiteņu komandas tika sadalītas trijās apakšgrupās pa 3-4 komandām katrā. Priekšsacīkstēs uzvarētas Sventes vidusskola ar rezultātu 14:11 , Liepājas 3. pamatskola- 16:10 un Preiļu 1. pamatskola- 18:9.

Tālāk katras apakšgrupas uzvarētājas izspēlēja spēles, lai noskaidrotu kāda kaluma medaļas tās izcīnīs. Vispirms finālā nospēlēts neizšķirts 13:13  ar  Dāvja Ozoliņa Apes vidusskolu un uzvarēta Siguldas Valsts Ģimnāzija ar rezultātu 14:10. Apes vidusskola uzvarēja Siguldu ar lielāku pārsvaru , tāpēc viņām izdevās iegūt 1. vietu, Grundzāles pamatskolai 2.vieta, Siguldas Valsts Ģimnāzijai-3.vieta.

Grundzāles pamatskolas komandā spēlēja:  Hanna Gabriela Ziemiņa , Monta Melne , Katrīna Līva Lagzdiņa , Agnija Kalēja , Laura Nikolajeva  un Kristīne Vasiļjeva. 

Uz sacensībām devās arī Grundzāles pamatskolas zēnu komanda, kurai izdevās izcīnīt 4. vietu.

Vispirms savā apakšgrupā ar rezultātu 22:10 tika uzvarēta Madlienas vidusskolas komanda. Pēc tam zaudējums Bebru pamatskolai, ar rezultātu 8:18, un sīvā cīņa ar Liepājas 3.pamatskolu 14:15. Komanda jau gatavojās spēlei par 5.-6. vietu, kad pārsteigumu sagādāja  Madlienas zēni, uzvarot  Liepājas 3. pamatskolu ar rezultātu 21:7. Saskaitot mazos punktus, Grundzāles puišiem 2. vieta apakšgrupā un iespēja cīnīties par medaļām.  Tomēr neveiksmes servēs neļāva pacīnīties par godalgām- vispirms piekāpāmies Nautrēnu vidusskolai, cīņā par 3. vietu, pēc neveiksmīga spēles sākuma, veicot spēlētāju maiņas, gan atguvāmies, bet spēles laiks bija neapturams un zaudējums arī Ventspils 3. vidusskolai.  Komandā spēlēja Daniels Bišers , Dāvis Antonovičs , Artūrs Duksis , Sandis Janovs , Jānis Rauza , Renārs Kļaviņš , Toms Vilemsons un Gustavs Kristers Melbārdis.

Māris Stabiņš,
Grundzāles pamatskolas
sporta skolotājs