2024. gada 29. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Pēc 20 darba gadiem SIA “ZAAO” darbu beidz valdes priekšsēdētājs Aivars Sirmais

2019.gada nogalē, dodoties pensijā, darbu pašvaldību atkritumu apsaimniekošanas uzņēmumā SIA “ZAAO” (ZAAO) beidz uzņēmuma ilggadējais un līdz šim vienīgais vadītājs Aivars Sirmais.

ZAAO ir uzņēmums, kas Aivara Sirmā vadībā 20 gadus ik dienu ticis veidots, lai iedzīvotājiem un uzņēmējiem sniegtu arvien plašāku atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumu pieejamību. Uzņēmums rūpējas par dalīti vāktu atkritumu apsaimniekošanas infrastruktūras pieejamību, lielu nozīmi pievērš sabiedrības izglītošanas aktivitātēm, lai nodrošinātu drošu un ilgtspējīgu vidi iedzīvotājiem.

Uzņēmums dibināts iesaistoties Cēsu, Limbažu, Valkas un Valmieras tā laika rajonu pašvaldībām, kā arī Holandes ekspertiem ar pieredzi atkritumu apsaimniekošanas sistēmas izveidē.

20 pastāvēšanas gadu laikā ZAAO izveidots par veiksmīgu, ilgtspējīgu uzņēmumu, ko apliecina dažādas atzinības – vairākkārtējs augsts novērtējums “Ilgtspējas indeksā”, “Zaļās izcilības balva”, “Reģiona spēks” un “Drošākais uzņēmuma autoparks”. Tāpat ZAAO bija pirmā atkritumu apsaimniekošanas uzņēmējdarbība Latvijā, kuras darbībā 2002.gadā tika izveidota, ieviesta un tiek uzturēta integrētās vadības sistēma, kas atbilst starptautiskajiem standartiem ISO 9001:2015 un ISO 14001.

ZAAO Aivara Sirmā vadībā ir attīstījies un nepārtraukti mainījies līdzi laikam. Izveidota stabila profesionālu speciālistu komanda. Atkritumu savākšanā, šķirošanā, noglabāšanā, attīrīšanas iekārtās tiek izmantotas labākās pieejamās tehnoloģijas, gūstot pieredzi no partneriem Giterslo apgabalā Vācijā un Overijssel provinces Nīderlandē.

Tāpat arī realizētas lielas idejas – poligona “Daibe” izveide un attīstība par Reģionālo atkritumu apsaimniekošanas centru, izveidots arī Dabas un tehnoloģiju parks “URDA”, lai kopā ar nevalstiskajām organizācijām, augstskolām, uzņēmējiem un citiem partneriem sniegtu kvalitatīvu atbalstu vides izglītībā.

ZAAO valdes priekšsēdētāja darbs ir augsti novērtēts ar nozīmīgiem apbalvojumiem – Latvijas valsts apbalvojumu Atzinības krustu, kā arī vairām valsts iestāžu un pašvaldību atzinībām.

Aivars Sirmais pateicas uzņēmuma darbiniekiem, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai, nozares un citiem sadarbības partneriem par kopā paveikto atkritumu apsaimniekošanas nozarē un ir gatavs turpināt diskusijas, sniegt padomus par atkritumu apsaimniekošanas izaicinājumiem arī turpmāk.

Iesākto darbu turpinās pašvaldību apstiprināts ZAAO valdes priekšsēdētājs Gints Kukainis.

Informāciju sagatavoja:
Zane Leimane
SIA “ZAAO” sabiedrisko attiecību speciāliste