2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Aicinām sūtīt ielūgumus saviem radiem un draugiem uz Smiltenei 100 svinībām

Ir sācies Smiltenes pilsētas 100 gadu jubilejas gads! Smiltenes novada pašvaldība ir izveidojusi pastkarti-ielūgumu, kuru aicinām sūtīt radiem, draugiem, paziņām –  gan tuvākās un tālākās Latvijas vietās, gan visā pasaulē dzīvojošajiem, lai uzaicinātu savējos kopā satikties Smiltenes simtgades svinībās, kas notiks no 2020.gada 17. līdz 19.jūlijam.

Smiltenes pilsētas 100. jubilejas svinības būs svētki mums visiem – gan tiem, kas šeit dzīvo, strādā un mācās, gan tiem, kuriem Smiltene vienmēr ieņem īpašu vietu sirdīs – par piedzīvotām bērnības atmiņām, jaunības gaitām vai radu un draugu attiecībām. Nav nozīmes, cik tuvu vai tālu no Smiltenes tagad dzīvo – šo pilsētu par savu var saukt ikviens, kurš šeit ir dzimis, audzis vai par smiltenieti kļuvis, varbūt pat pašam nemanot.  Mēs mīļi aicinām kaut uz mirkli atgriezties ikvienu, lai kopīgi piedzīvotu un radītu svētkus mums visiem – smilteniešiem, novadniekiem, viesiem, lai lepotos par pilsētu, kuru šajos 100 gados var saukt par unikālu vietu Latvijas kartē.  Tā turpina būt par skaistu, sakoptu, tīru, zaļu, latvisku, omulīgu mazpilsētu Vidzemes sirdī. Attīstītā uzņēmējdarbība iet roku rokā ar spēcīgām tradīcijām izglītībā, kultūrā un sportā. Smiltenes attīstības un izaugsmes pamatā ir nekas cits, kā kopīgs stipru cilvēku darbs ar sapni par stipru pilsētu, tāpēc aicinām būt kopā svētkos, kurus svinēsim ar  vēstījumu “Stipri cilvēki-stipra pilsēta”.

Pastkartes var saņemt Smiltenes novada Tūrisma informācijas centrā un Smiltenes novada domes Klientu apkalpošanas centrā, Dārza ielā 3 par ziedojumu labdarības akcijai “Balta, balta mana sirds”. Saņemot svētku pastkarti, lūgsim norādīt vietu, kur tā tiks nosūtīta, lai vēlāk atskatītos, cik tuvu un tālu pasaulē šīs pastkartes-ielūgumi ir aizceļojuši.

Pastkaršu izgatavošana tiek īstenota konkursa “Remigrācijas sekmēšanas pakalpojumi pašvaldībās” piešķirtā  finansējuma ietvaros. 

Marita Mūze,

Sabiedrisko attiecību speciāliste