2024. gada 19. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Noslēdzies lasīšanas maratons “Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija 2019”

Lielais lasīšanas maratons “Bērnu, jauniešu un vecāku žūrijas 2019” Smiltenes novada bibliotēkas Bērnu apkalpošanas nodaļā ir noslēdzies, un 21.janvārī bibliotēkā norisinājās pasākums, kurā žūrijas dalībnieki tika sumināti par piedalīšanos – žūrijas kolekcijas grāmatu izlasīšanu un to novērtēšanu.
Pasākumā viesojās Mazā Raganiņa, kura iztaujāja dalībniekus par žūrijas kolekcijas grāmatām, atklāja savus burvestības vārdus un rituālus un kopā ar bērniem sacerēja šausmu stāstu par spoku vārdā Šausmiņš, kuram sāpēja zobi.
Katrs dalībnieks saņēma pateicības balviņu par piedalīšanos.
2019.gadā “Bērnu, jauniešu un vecāku žūrijā” piedalījās un par ekspertiem kļuva 31 dalībnieks: 4 bērni 5+ grupā, 9 bērni 9+ grupā, 8 pusaudži 11+ grupā, 2 jaunieši 15+ un 8 pieaugušie vecāku žūrijā.
Lielākā daļa no bērniem un jauniešiem “Bērnu, jauniešu un vecāku žūrijā” piedalījušies vairākus gadus. Liels prieks, ka ar gadiem interese par šo programmu nemazinās un ik gadu ekspertu rindas papildinās ar jauniem dalībniekiem.
Smiltenes novada bibliotēkas Bērnu apkalpošanas nodaļa lasīšanas veicināšanas programmā “Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija” piedalījās jau 18. reizi.
Vēlam ikvienam uzturēt sevī lasītprieku un iesaistīties žūrijas pasākumos arī turpmāk!

Sagatavoja:
Sanita Lārmane,
Smiltenes novada bibliotēkas
vecākā bibliotekāre