2024. gada 18. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Grāmatas “Samīļo savu valodiņu” atvēršanas svētki.

Svētdien, 23. februārī, plkst. 12.00 Palsmanes kultūras namā norisināsies Palsmanes pirmsskolas izglītības iestādes un Ziemeļvalstu kultūras un izglītības grupas vadītājas Ievas Reines organizēts literārs pasākums, kura laikā tiks prezentēta Smiltenes novada,  citu novadu bērnu un diasporās dzīvojošu latviešu ģimeņu bērnu radīto dzejoļu krājums – grāmata “Samīļo savu valodiņu”. Pasākumā sagaidāmi bērnu dzejoļu priekšlasījumi un citi priekšnesumi. Visi mīļi gaidīti!

Š.g. februārī Ziemeļvalstu kultūras un izglītības grupa, sadarbībā ar Latvijas Republikas Ārlietu ministriju izsludināja literāru konkursu bērniem “Samīļo savu valodiņu”, kurā tika aicināti piedalīties bērni no visas pasaules – sacerēt dzejoli latviešu valodā.

Konkursa ietvaros kopumā tika iesūtīti 107 bērnu darbi, kuri ir apkopoti grāmatā, kas jau nākamnedēļ Palsmanē tiks prezentēta visiem konkursa dalībniekiem un citiem interesentiem. Grāmatas atvēršanas svētkos piedalīsies arī bērni no Zviedrijas diasporas, tiks godināti dzejoļu autori, viņu skolotāji un vecāki.

Bērniem būs iespēja satikt jaunus draugus un priecāties par pašu izveidotu grāmatiņu. Projektā Smiltenes novads tika ļoti plaši pārstāvēts un darbi iesūtīti no Variņiem, Bilskas, Smiltenes un Blomes. Piedalījās arī dalībnieki no citām Latvijas vietām –  Valmieras, Rencēniem, Slokas, Ozolniekiem, Jelgavas un Rīgas, kā arī dzejoļi ir iesūtīti no Zviedrijas, Spānijas un  Norvēģijas, kur latviešu bērni cenšas nepazaudēt savu saikni ar Latviju un latviešu valodu.

Diasporā dzīvojošiem latviešiem ir ļoti svarīgi nepazaudēt saikni ar savu tēvzemi un valodu. “Sūtīsim mīlestības pilnus sveicienus latviešu bērniem visā pasaulē,” pārliecināta ir  projekta koordinatore un grāmatas redaktore Ingūna Pētersone. Gatavojoties pasākumam un iespaidojoties no bērnu sirsnības arī Inguna Pētersone ir uzrakstījusi dzejoli:

Katrā mazā sirsniņā mīlestības daudz.

Viss, it viss, kam staro tā gaismai pretī sauc.

Katra sīka lāsīte, kas vīd koku zaros,

Mīļvārdiņu ieskauta, zelta stariem staros.

Satiksies ar sirsniņu, vārdu un ar domu,

Piebērs brīnumdarbiem pilnu savu ceļasomu.

Katra mīļa sirsniņa satikšanos gaida.

Re, tur citas sirsniņas pretī silti smaida!

/ Inguna Pētersone/

Visi mīļi aicināti uz grāmatas atvēršanas svētkiem, lai skaista satikšanās!

 

Pasākums tiek īstenots konkursa “Remigrācijas sekmēšanas pakalpojumi pašvaldībās” ietvaros.

 

Informāciju sagatavoja, 

Linda Beitika 

Sabiedrisko attiecību speciāliste