2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Aicina uz tikšanos ar “Lielās Latvijas sēņu grāmatas” līdzautori

Smiltenes novada bibliotēkā 9. oktobrī plkst. 15:00 notiks tikšanās ar Latvijas Nacionālā dabas muzeja mikoloģi, “Lielās Latvijas sēņu grāmatas” līdzautori Diānu Meieri par tēmu “Sēnes – vērtīgās un neparastās”.
„Lielā Latvijas sēņu grāmata” ir līdz šim vērienīgākais izdevums par sēnēm latviešu valodā, jo grāmatā iekļauti vairāk nekā 730 sēņu sugu apraksti ar fotogrāfijām. Aprakstītās sugas izvēlētas pēc rūpīgām pārdomām un atlases, lai grāmata būtu interesanta ar dabas pētīšanu saistītu profesiju pārstāvjiem, sēņu vērotājiem, fotogrāfiem un, protams, arī sēņotājiem. Šī grāmata ir pieejama Smiltenes novada bibliotēkas Uzziņu literatūras lasītavā.
Tikšanās laikā būs iespēja klātienē aplūkot un aptaustīt dažādas sēnes, tāpēc arī apmeklētāji aicināti paņemt līdzi dažādas interesantākās sēnes, piepes, pūpēžus u.c. Pasākums ir bez maksas. Vietu skaits ierobežots, lūgums pieteikties, zvanot pa tālr. 64773030 vai 26449145.

*Pasākuma organizators ir Smiltenes novada bibliotēka. Organizators var izdarīt foto un video uzņēmumus pasākuma norises vietā vai tuvākajā apkārtnē (tostarp pie ieejas). Ja Jūs ierodaties pasākuma vietā, Jūs apzināties, ka Jūsu attēls var tikt uzņemts un apstrādāts turpmākajiem publicitātes mērķiem. Organizators ir publiska institūcija, kurai ir pienākums informēt sabiedrību par publisku līdzekļu finansētām aktivitātēm. Organizators neapstrādās Jūsu personas datus, ja Jūs neatradīsieties pasākuma tuvumā.

Informāciju sagatavoja:
Sandra Marķitāne,
Smiltenes bibliotēkas Informācijas speciāliste