2024. gada 19. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

2020. GADA STARPNOVADU SACENSĪBAS FUTBOLĀ LAUKU SKOLĀM -“Grundzāles izaicinājums”

Sacensību  mērķis ir popularizēt futbolu vispārizglītojošās skolās un  noskaidrot labākās skolu komandas.

Sacensības organizēja Grundzāles pamatskola sadarbībā ar Smiltenes novada izglītības pārvaldi un LFF Vidzemes futbola centru. Sacensību galvenais tiesnesis Māris Stabiņš.

Starpnovadu sacensībās bija aicinātas piedalīties Smiltenes , Jaunpiebalgas un Apes novadu vispārizglītojošo lauku skolu komandas.

 

Grundzāles pamatskolas sporta laukumā  6.oktobrī sacentās  2008.gadā dzimušie  un jaunāki spēlētāji.

Spēles ilgums bija 2×10 minūtes. Pirmās spēles noslēdzās ar ne futbola rezultātiem. Vispirms Grundzāles futbolisti ar rezultātu 6:0  pārspēja Variņu komandu.  Nākošajā spēlē Blomes komanda ar tādu pašu rezultātu pārspēja Palsmanes jaunos futbolistus.

 

Tālāk sekoja turnīra saldais ēdiens kur sacentās meiteņu komandas.  Spēlē starp Grundzāles pirmo komandu un Variņu meitenēm  pirmās vārtus izdevās gūt vārtus ciemiņu komandas spēlētājai Sandai Graundei. Jau likās ka spēle tā arī beigsies. Taču tā nedomāja Grundzāles meitenes un spēles pēdējā minūtē Kitijai Abulai  izdevās rezultātu izlīdzināt. Sekoja pēcspēles 9 m sitieni kur vienus vārtus izdevās gūt Grundzāles komandas spēlētājai Katrīnai Strazdiņai.

 

Nākošajā spēlē zēniem  kur tikās Variņu un Palsmanes komandas pārāki ar rezultātu 5:0 bija Palsmanes spēlētāji.

Tālāk sekoja spēle starp Grundzāles un Blomes komandām. No skatītāju redzējuma šī bija interesantākā spēle, jo bija bagāta ar vārtu guvumiem un  ar pēcspēles 9 m sitieniem uzvarēja  Blomes komanda kas visu spēli bija iedzinējos. Spēles rezultāts 5:4.

 

Spēlē starp meiteņu komandām kur tikās Grundzāles otrā komanda ar Variņu komandu spēles sākumā vārtus guva Grundzāles komanda. Variņu komandai izdevās rezultātu izlīdzināt. Neilgi pirms spēles beigām pēc soda sitiena no 13m attāluma Variņu vārtsardze bumbu atsita, taču pirmā pie tās bija Alise Peneze un raidīja to vārtos.

 

Nākošās spēles zēniem Blome uzvarēja Variņus 4:1 un Grundzāle bija pārāki par Palsmanes zēniem 5:1.

 

Meitenēm starp abām Grundzāles komandām sīvā cīņā spēle beidzās 1:1 un pirmās vietas liktenis izšķīrās pēc 9 m pēcspēles sitieniem kur pirmajā trīs sitienu sērijā  katra komanda guva pa vārtiem. Turpinājumā vārti vēl Grundzāles pirmajai komandai.

Foto galerija 6.oktobra sacensībām apskatāma ŠEIT. 

Vietu secība:

Zēni

  1. Blome
  2. Grundzāle
  3. Palsmane
  4. Variņi

Meitenes

  1. Grundzāle I
  2. Grundzāle I I
  3. Variņi

 

 

7. oktobrī sacentās 2005 gadā dzimušie un jaunāki spēlētāji.

 

Meitenēm šoreiz divas komandas Grundzāle sarkanās un Grundzāle dzeltenās. Lai meitenes dabūtu izspēlēties tika spēlētas divas spēles. Pirmajā spēlē pārākas bija Grundzāle sarkanās komandas spēlētājas. Vienīgos vārtus guva Monta Melne. Otrajā spēlē lieliski darbojās abu komandu vārtsardzes Agnija Kalēja un Klaudija Rēpele un uzbrucējām tā arī neizdevās atrast pieeju viņu cietokšņiem.

 

Zēniem jau pirmajā spēlē Gaujiena pierādīja ka pagājušā gada uzvara šajā turnīrā nav bijusi nejauša ar 9:0 pārspējot Grundzāles spēlētājus.

Blomes komandai pretestību centās izrādīt Palsmanes puiši , tomēr spēles beigās nācās piekāpties 2:5.

 Pēc Gaujienas un Palsmanes spēles kurā rezultāts bija 4:0 par labu Gaujienai. Gaujienai  skolotājs lika puišiem skriet tik apļus cik viņi palaida garām vārtu momentus.

Likās ka nākošajā spēlē tas būs uzlabojis Gaujienas spēlētāju motivāciju, tomēr pirmie vārtus guva Palsmanes komanda.  Gaujiena izmisīgi uzbruka un pēc viena no  sitieniem Palsmanes spēlētājs spēlēja ar roku. Pēc realizētā 9m soda sitiena Gaujienai jau klājās vieglāk un spēle noslēdzās ar rezultātu 4:1 par labu Gaujienai.

Spēlē kurā izšķīrās  otrās vietas liktenis starp Grundzāles un Blomes komandām rezultāts 1:1. 9 m pēcspēles sitienos veiksmīgāki bija Blomes spēlētāji.

Vēl turnīrā Grundzāle uzvarēja Palsmani 2:0.

 

Foto galerija 7.oktobra sacensībām apskatāma ŠEIT. 

 

       Vietu secība     Zēni

 

  1. Gaujiena
  2. Blome
  3. Grundzāle
  4. Palsmane

Meitenes

  1. Grundzāle sarkanās
  2. Grundzāle dzeltenās

Abas sacensību dienas notika paraugdemonstrējumu sacensības futbola golfā,  kas notika birzītē pie Grundzāles pamatskolas.

 

KOMANDU CĪŅAS TABULAS APSKATĀMAS ŠEIT. 

 

 

Galvenais tiesnesis,

Māris Stabiņš