2024. gada 19. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

“Smiltenes novada Gada balvā sportā” liela balsotāju aktivitāte; iezīmējas favorīti

Aizvadītas pirmās sešas “Smiltenes novada Gada balva sportā” līdzjutēju balsojuma dienas. Kopumā trīs dažādās platformās saņemtas vairāk nekā 2000 balsu. Līderu godā labākā sportista balsojumā izvirzījies futbolists Ričards Rullis, bet labākās sportistes nominācijā līdzās viena otrai atrodas vieglatlētes – Līna Mūze un Marta Marksa. Balsojums turpināsies līdz 5. janvārim.

Smiltenes novads ir viens no raženākajiem un sportiskiem panākumiem bagātākajiem novadiem Latvijā. Lai ikvienam būtu iespēja pārliecināties par sportistu, komandu un sporta pasākumu rīkotāju paveikto, desmito gadu pēc kārtas tiek rīkota aptauja “Smiltenes novada Gada balva” sportā. Lai arī krietni atšķirīgi kā iepriekš, tiks rīkota arī svinīgā apbalvošanas ceremonija, kurā tiks paziņoti balvu ieguvēji deviņās dažādās nominācijās.

Pilnā sparā rit līdzjutēju balsojums. Par saviem favorītiem vienu reizi no vienas IP adreses balsot var mājaslapā smiltenesnovads.lv vai portālā ziemellatvija.lv, Smiltenes novada Gada balva sportā Facebook lapā (spiežot LIKE uz sava favorīta), kā arī Instagram kontā Smiltenes_sports (spiežot sirds simbolu uz sava favorīta).

Līdzjutēju balsojums sastādīs vienu trešo daļu no kopējā vērtējuma. Atlikušās divas trešdaļas aizpildīs Smiltenes novada sporta attīstības padomes un Smiltenes bērnu un jaunatnes sporta skolas treneru balsojumi.

Kopumā pirmajās sešās dienās saņemtas vairāk nekā 2000 balsis, kas lieliski apliecina lielo interesi par Smiltenes novada sportistiem, komandām un sporta notikumiem. Smiltene.lv un ziemellatvija.lv kopumā saņemtas 1018. balsis. Liela aktivitāte arī abos sociālajos tīklos.

Iezīmējušies arī pirmie favorīti. Uz gada labākā sportista balvu vadībā izvirzījies 1. līgas jūlija mēneša labākais futbolists Ričards Rullis, kuram cieši seko orientierists Artūrs Pauliņš un regbists Dāvids Bērtiņš. Labākās sportistes nominācijā tikai dažas balsis vienu no otras šķir vieglatlētes – Martu Marku un Līnu Mūzi.

Gada labākā jaunā sportista nominācijā vadību ieguvis Latvijas čempions boksā Roberts Kundziņš, kamēr labākās jaunās sportistes nominācijā līderes godā valsts čempione BMX riteņbraukšanā Veronika Monika Stūriška. Amatieru sportista nominācijā līdera godā izvirzījies BMX braucējs Renārs Auga.

Komandām sīvi par pirmo vietu cīnās “Smiltenes vanagi” un FK “Smiltene/ BJSS U14” vienība. Tikmēr sporta notikuma nominācijā līderi ir “Smiltenes kauss riteņbraukšanā”. Balsošana turpināsies līdz 5. janvārim, bet svinīgā apbalvošanas ceremonija plānota janvāra otrajā pusē.

Balsot iespējams ŠEIT

 

Informāciju sagatavoja: Toms Markss