2024. gada 29. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Kas Tev nāk prātā, dzirdot vārdu “bibliotēka”?

Sagaidot ikgadējo Bibliotēku nedēļu, Smiltenes novada bibliotēka vēlas noskaidrot, kādas ir cilvēku asociācijas vai kas pirmais nāk prātā, dzirdot vārdu “bibliotēka”.
No 12. līdz 18. aprīlim ikviens aicināts piedalīties akcijā un nosaukt piecus vārdus vai vārdu savienojumus, kas pirmie nāk prātā, izdzirdot vārdus – Smiltenes novada bibliotēka. Asociācijas var būt saistītas gan ar priekšmetiem, gan emocijām, notikumiem u.tml. Tomēr aicinām par vārdu “bibliotēka” padomāt plašāk. Varbūt bibliotēka nav tikai grāmatas, krātuve un bezmaksas internets…? Savas asociācijas ieraksti ŠEIT. Visas iesniegtās atbildes uz jautājumu “Kas Tev nāk prātā, dzirdot vārdu “bibliotēka?” apkopotā veidā tiks publicētas bibliotēkas Facebook un Instagram kontos Bibliotēku nedēļas laikā.
Šīs akcijas mērķis ir atgādināt, ka gan Smiltenē, gan novada pagastos ir bibliotēka un, ka bibliotēka ne tikai nodrošina pieeju informācijai un zināšanām, mākslinieciskās jaunrades attīstībai, kultūrai, izklaidei un mūžizglītībai, bet ir arī vieta, kurā nepārtrauktā kustībā tiek savienoti un apvienoti līdzcilvēki un viņu intereses.
Aicinām sekot līdzi arī citām Bibliotēku nedēļas aktivitātēm Smiltenes novadā.
Bibliotēku nedēļa kopš 1997. gada, pēc Latvijas Bibliotekāru biedrības ierosinājuma, tiek rīkota aprīlī. Šogad Bibliotēku nedēļa notiks no 19. līdz 25. aprīlim, un tās tēma ir “Domāt neiedomājamo”.

Informāciju sagatavoja:
Sanita Lārmane,
Smiltenes bibliotēkas vecākā bibliotekāre