2024. gada 20. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Jaunākās grāmatas Smiltenes novada bibliotēkās

Aprīlī saulainu pavasara noskaņu rada arī krāsainie grāmatu vāciņi bibliotēkas plauktos, krājums papildināts ar izglītojošu, izklaidējošu un dažādām gaumēm atbilstošu lasāmvielu. Piedāvājam iepazīties ar aprīļa mēneša jaunumiem!

Pieaugušo apkalpošanas nodaļā Baznīcas laukumā 13:

Zanes Nuts grāmatā “Kaut kāds finglieris” ir autores personisks stāsts par satikšanos ar vīru, viņas dzīves ceļu, augšanu un mācīšanos klausīties savā sirds balsī. Stāsts ir pilns atmiņu par uzaugšanu deviņdesmito gadu Latvijā, kas daudziem liks pasmaidīt, atceroties šos laikus, un, iespējams, atpazīt arī sevi. Tajā atklājas pusaudžu vecuma prāta apjukums, jaunības entuziasms un aklas pārliecības, vai ar iemīlēšanos pietiek, lai visa atlikusī dzīve būtu viens vienīgs rožu dārzs?

Jevgēņijas Karlinas grāmata “Mīlestība un neiroze. Ceļvedis jūsu mīlasstāstam” nav paredzēta, lai lasītājam sniegtu atbildi uz jautājumu “Ko darīt, lai viss būtu labi?”, bet ļautu patstāvīgi formulēt izpratni par “Kāpēc es nevaru izveidot veselīgas attiecības?”. Rekomendējama cilvēkiem, kuri ir noguruši no padomiem un kļūdām un kuri meklē nevis attaisnojumus, bet gan veidu, kā būt laimīgiem.

Bērnu apkalpošanas nodaļā, Gaujas ielā 1:

Sagaidot Mātes dienu, piedāvājam kopkrājumu “Buču pods”. Tā ir pavasarīgi saulaina dzejoļu izlase bērniem, kas veltīta visām māmiņām, vecmāmiņām, krustmāmiņām un pārējām mīļajām būtnēm, kuras līdzinās mammām. Tajā apkopoti visdažādāko autoru dzejoļi: gan latviešu literatūras klasiķu vārsmas, gan mūsdienu autoru dzejoļi, tostarp arī jaunumi, kas sacerēti īpaši šim kopkrājumam.

Ar pilnīgu jauno grāmatu sarakstu var iepazīties ŠEIT.

Informāciju sagatavoja:
Smiltenes bibliotēkas vecākās bibliotekāres
Ilona Rozīte un Sanita Lārmane