2024. gada 24. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Sveicam Ugunsdzēsēju un glābēju dienā!

Sveiciens ikvienam, kurš sirdī jūtas piederīgs ugunsdzēsēju glābēju profesijai. Novēlam nezaudēt degsmi un palikt sava aicinājuma patriotiem.

Pirmdien, 17.maijā, Smiltenes novada Kultūras centrs sadarbībā ar Smiltenes novada bibliotēkas Bērnu apkalpošanas nodaļu un Smiltenes pilsētas pirmsskolas izglītības iestādi “Pīlādzītis”  sveic Smiltenes posteņa VUGD darbiniekus.

Smiltenes novada Kultūras centra skatlogos no 17. līdz 23.maijam būs apskatāma izstāde, kas veltīta Smiltenes ugunsdzēsējiem. Izstādē būs aplūkojami Smiltenes pilsētas pirmsskolas izglītības iestādes “Pīlādzītis” audzēkņu zīmējumi, fotogrāfijas, īsts ugunsdzēsēja tērps un citi pārsteigumi.

No 17.līdz 23.maijam Smiltenes bibliotēkas Bērnu apkalpošanas nodaļa aicina skolēnus piedalīties viktorīnā “Reālie Supervaroņi” un pārbaudīt savas zināšanas par ugunsdzēsēju un policistu profesiju, drošību un citiem supervaronīgiem jautājumiem. Viktorīna atrodama Smiltenes bibliotēkas sociālajos tīklos Facebook un Instagram. No visiem pareizo atbilžu autoriem tiks izlozēti pieci veiksminieki, kuri saņems supervaroņa cienīgas balvas!

“Ugunsdzēsēju glābēju profesiju noteikti var nosaukt par daudzveidīgu, pašaizliedzīgu un varonīgu, jo darbs šajā profesijā ir saistīts ar lielu risku, glābjot nelaimē nokļuvušus cilvēkus. Nelaimes brīžos ikviena sekunde, mirklis un veiktā darbība ir izšķiroša.

 Aicinām būt atbildīgiem un ievērot valstī noteikto kārtību.

 

Informāciju sagatavoja

Gita Ozoliņa

Smiltenes novada KC mākslinieciskā vadītāja

kultū[email protected]

28688101