2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Smiltenes novada Izglītības pārvalde aicina jauniešus vasarā iesaistīties brīvprātīgajā darbā

Līdz ar vasaras brīvlaika sākumu, Smiltenes novada Izglītības pārvalde aicina jauniešus iesaistīties brīvprātīgajā darbā. Jau šobrīd vairāki jaunieši strādā Smiltenes novadā kā brīvprātīgā darba veicēji.

Lai kļūtu par brīvprātīgo darbinieku Smiltenes novadā jaunietim nepieciešams:

  • Iepazīties ar nolikumu ‘’Par jauniešu brīvprātīgā darba organizēšanas un uzskaites kārtību Smiltenes novadā’’
  • Aizpildīt ‘’Pieteikuma anketu brīvprātīgā darba veikšanai’’, tādējādi reģistrējoties Smiltenes novada brīvprātīgo darbinieku datu bāzē.
  • Ja jaunietim vēl nav 17 gadu Smiltenes novada Izglītības pārvaldē jāiesniedz ‘’Rakstiska vecāku vai aizbildņa atļauja’’.
  • Izglītības pārvaldē saņemt ‘’Brīvprātīgā darba stundu uzskaites grāmatiņu’’.
  • Noslēgt ‘’Līgumu par brīvprātīgā darba veikšanu’’ ar brīvprātīgā darba devēju. Informāciju par brīvprātīgā darba devējiem var iegūt Izglītības pārvaldē.
  • Krāt stundas un saņemt ‘’Smiltenes novada domes apliecinājumu’’ par nostrādātajām stundām, apliecinājums būs kā pierādījums iegūtajai pieredzei, prasmēm un iemaņām, kuru varēs pievienot CV.

Nepieciešamie dokumenti pieejami Izglītības pārvaldes mājaslapā sadaļā brīvprātīgais darbs vai Smiltenes novada domes Izglītības pārvaldē Dārza ielā 11, Smiltenē.

Jāpiebilst, ka brīvprātīgā darba veicējs neaizstāj nodarbināto un brīvprātīgais darbs ir organizēts un uz labas gribas pamata veikts fizisks vai intelektuāls bezatlīdzības darbs sabiedrības labā, kā arī tam nav peļņas gūšanas nolūka.

Jautājumu gadījumā aicinām sazināties ar Smiltenes novada Izglītības pārvaldi: [email protected] vai 64707579.

 

Informāciju sagatavoja,

Smiltenes novada domes Izglītības pārvalde