2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Ko lasīt jūnijā? Ielūkojies bibliotēkas jaunumos!

Kad vēlaties atpūsties no vasarīgā karstuma un ikdienas steigas, iekārtojieties šūpuļtīklā koku ēnā un ļaujieties piedzīvojumam kopā ar labu grāmatu. Smiltenes novada bibliotēkās jūnija mēneša grāmatu jaunumos atradīsiet literatūru dažādām gaumēm.

Pieaugušo apkalpošanas nodaļā Baznīcas laukumā 13:

Grāmata “Latvijas kultūras vēsture” ir visaptverošs vēstījums par kultūrmantojumu un kultūras procesiem Latvijā daudzu gadsimtu garumā, iekļaujot aktuālās norises arī par pēdējām desmitgadēm. Tas ir vēstījums par latviešu literatūru, folkloru, mitoloģiju, valodu, vēsturi, vizuālo mākslu, arhitektūru, modi, kino, teātri, mūziku un citām jomām, katrā no tām izceļot svarīgākos notikumus un izcilas personības. Grāmatā iekļauts bagātīgs vizuālais materiāls.

“Latvijas ligzdojošo putnu atlanti” ir grāmata, kuras 512 lappusēs apkopota informācija par vairāk nekā 220 Latvijā ligzdojošo putnu sugām un to skaita un izplatības pārmaiņām. Grāmata uzskatāma par pēdējās desmitgadēs apjomīgāko un informatīvi bagātāko izdevumu par putniem Latvijā. Grāmatas autori ir Viesturs Ķerus, Andris Dekants, Ainārs Auniņš un Ieva Mārdega, taču tajā apkopotā informācija balstīta uz vairāku simtu Latvijas Ornitoloģijas biedrības biedru un citu putnu pazinēju ievākto informāciju daudzu gadu garumā.

Bērnu apkalpošanas nodaļā Gaujas ielā 1:

Māra Runguļa dzejas krājums “Zvirbulim nenāk miegs” ir ne vien saistoša lasāmviela, kas uzlabos katra lasītāja latviešu valodas prasmes, pilnveidos fonētiku, attīstīs tēlaino domāšanu un iztēli, bet arī parādīs, kā veiksmīgi turpinās un pilnveidojas latviešu klasiskās bērnu dzejas tradīcija.

Vecāku plauktu papildinājusi grāmata “Bērnudārza laiks”, kuru novērtēs tie vecāki, kuru bērni ir vecumā no 2 līdz 6 gadiem. Psiholoģe un ģimenes terapeite Hedviga Montgomerija, draudzīgi un sirsnīgi uzrunājot lasītājus, atbild uz vissvarīgākajiem vecāku jautājumiem. Ko nozīmē labi audzināt bērnu? Vai bērnudārzā ir svarīgi atrast draugus? Vai brāļu un māsu ķīviņi patiešām ir tik nevēlami? Kā lai tiek galā ar “divgadnieka krīzi” un spēcīgajām emocijām, kas pārņem mazo cilvēku savā varā?

Ar pilnu jauno grāmatu sarakstu var iepazīties ŠEIT.

Esiet laipni gaidīti Smiltenes novada bibliotēkās!

Informāciju sagatavoja:
Smiltenes bibliotēkas vecākās bibliotekāres
Ilona Rozīte un Sanita Lārmane