2024. gada 29. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Atskats taku skrējiena “Stirnu buks” pirmā posma norisē Smiltenē

Aizvadīts taku skrējiena seriāla “Stirnu buks” sezonas pirmais posms Smiltenē. Smiltene kā viens no sacensību posmiem jau bija paredzēts pērn, bet ierobežojumu dēļ sacensību norise tika atcelta. Arī šogad plānotais pasākuma posms maijā, drošības pasākumu dēļ, tika pārcelts uz jūliju.  Taču ar sportisku apņēmību viss tika pārvarēts, un 24. jūlijā vairāk nekā pusotrs tūkstotis taku skrējēji Smiltenes apkārtnes mežos ņēma dalību sezonas pirmajās “Gjensidige Stirnu buks 2021″ sacensībās.

Stirnu buka Smiltenes posma radošās komandas pārstāvis Vairis Krauklis ir apmierināts, ka Smiltenē viena mēneša laikā ir notikuši divi tik vērienīgi pasākumi.  ” Sacensību organizēšana bija liels izaicinājums un vieglāk protams būtu neko nedarīt. Bet vajag nākt kopā, runāt, darīt un meklēt dažādas iespējas un risinājumus, un viss notiek. Stirnu bukam ir ļoti labi organizēta komanda, katrs zina, kas jādara un kad. Satraukums bija vienīgi par epidemioloģisko drošības pasākumu izmaiņām un to ievērošanu, vai kaut kas nemainīsies pēdējā brīdī? Paldies Smiltenes novada pašvaldības domei par palīdzību un atsaucību, organizējot pasākumu tik īsā laikā. Kā arī Smiltenes novada pašvaldības policijai, kas bija liels atbalsts gan Smiltenes triatlonā, gan arī Stirnu buka laikā.  Paldies arī SIA “8 CBR” valdes priekšsēdētājam  Andrim Lacbergam par operatīvo rīcību. Bet vislielākais paldies pašiem smilteniešiem par viesmīlību un skaisto pilsētu. No taku skrējiena dalībniekiem bija daudz labu atsauksmju par skaisto dabu, tīrajiem mežiem un veldzējošajiem ezeriem. Un,protams, kā jau sportistiem, viņiem patika taku skrējiena kalnainās puses izaicinājums.”

Ierastais pārtraukums starp sezonām pandēmijas laikā šoreiz bija krietni garāks kā citreiz, tādēļ dalībnieki bija patīkami satraukti un priecīgi atkal just sacensību garu. Uz starta līnijas stājās Stirnubuka skrējēji no Latvijas malu malām un arī no ārvalstīm.  Smiltenes Stirnu bukā piedalījās arī daudzi Latvijas vadošie sportisti. Olimpiete Baiba Bendika, biatlonisti Ilmārs Bricis,  Sanita un Sandra Buliņas, skrējiensoļojuma Rīga-Valmiera rekordists Pēteris Grīviņš, triatlonists Oskars Cimermanis, rogaininga lielmeistare Irita Puķīte, vadošās pašmāju taku skrējējas Anete Švilpe, Linda Bordāne un Veronika Viviāna Kirilova un daudzi citi.

 Liels prieks par novada sportistiem, Latvijas orientēšanās izlases pārstāvi Artūru Pauliņu un ultra taku skrējēju Gvido Kalniņu, kuri uzrādīja labus rezultātus. Kā arī pārējiem lielajiem un mazajiem Smiltenes novada sportistiem, kuri piedalījās.

Pēc tik ieilguša pārtraukuma sacensību prieku izbaudīja gan sportisti ar pieredzi, gan tie kuri taku skrējiena distancē bija pirmo reizi. Stirnu buka organizators Rimants Liepiņš  izsakās: “ Te viss ir labi, ieskrietas un iemītas takas, forši cilvēki un atsaucīga pašvaldība. ”  To pašu var teikt arī Smiltenes novada pašvaldības pārstāvji. Paldies Stirnubuka organizētājiem par iespēju uzņemt viesus, satikties un izjust lielo sacensību sportisko garu.

Sacensību rezultāti:: ŠEIT

Foto::  ŠEIT

Informāciju sagatavoja 

Aija Kramiņa

Smiltenes novada pašvaldības 

sabiedrisko attiecību speciāliste