2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

1. līgas medaļnieki “Smiltene/ BJSS” sezonu sāks sestdien ar mājas spēli pret “Grobiņas SC”

Sestdien pulksten 15:00 Tepera stadionā savu sezonas pirmo mājas spēli Latvijas Futbola čempionāta 1. līgas jaunajā sezonā aizvadīs pērnā gada bronzas medaļnieki FK “Smiltene/ BJSS”. Raimonda Dūmiņa vadītajai komandai pretim stāties “Grobiņas SC” vienība.

 

Ar lielu nepacietību tika gaidīta Latvijas Futbola čempionāta 1. līgas sezona, kurai sākotnēji bija jāsākas aprīļa sākumā. Tomēr vīrusa “Covid – 19” ierobežošanas nepieciešamība sezonas startu lika pārcelt. Pirmās spēles pēc spēka otrā spēcīgākajā Latvijas futbola čempionātā sāksies šīs nedēļas nogalē.

 

Šogad 1. līgā pārstāvētas deviņas komandas – SK “Super Nova”, “Smiltene/ BJSS”, “Dinamo Rīga”, FK “Auda”, JDFS “Alberts”, “Rēzekne”, “Grobiņas SC”, “Saldus SS/ Leevon” un FC “Lokomativ Daugavpils”. Debiju čempionātā piedzīvos Saldus un Daugavpils komandas. Tikmēr līgu atstājušas – “Tukums 2000/ TSS” (virslīgā), Balvu (2. līgā)  un “New Project” vienības. Pēc jaunā formāta komandas aizvadīs divu apļu turnīru. Sezona noslēgsies vien novembra beigās.

 

Mērķtiecīgi 1. līgas sezonai gatavojas Raimonda Dūmiņa vadītā FK “Smiltene/ BJSS”. Pērn izcīnītās bronzas medaļas, kas pieaugušo futbolā ir lielākais panākums Smiltenes futbola vēsturē, nav likušas gulēt uz lauriem. Komanda aizvadījusi plānveidīgus treniņus, iespēlējot gan jaunus spēlētājus. Ir skaidrs, ka smilteniešu spēles stils būs atšķirīgs no iepriekšējā gada.

 

Sastāvā palikusi lielākā daļa spēlētāju, kuri kaldināja bronzas medaļas. Uzbrukumā liela loma būs Ričardam Rullim. Viņam priekšējā līnijā palīdzēs ātrie malējiem pussargi – Kristers Aldis Puriņš un Dāvis Rutks. Liela loma komandā jau no pirmajām spēlēm būs arī tādiem spēlētājiem kā – Valtam Jaunzemam, Reinholdam Klotam, Dāvim Gaigalam, Rūdim Rozītim, Dairim Zariņam, Eduardam Stīpniekam, Elmāram Sietinsonam, Kārlim Rozītim, Kristapam Kuprišam, Valteram Valtam Siliņam un citiem.

 

Vārtu drošība tiks uzticēta Dagnim Sausajam, kuru nepieciešamības gadījumā aizstāt būs gatavi – Toms Mežulis un Anrijs Alksnis. Treniņos labi sevi apliecina vēl viens vārtsargs, kurš gan komandai varētu pievienoties tikai pēc transfēru loga atvēršanas.

 

Kā komandas nozīmīgākais papildinājums ir jāuzskata uzbrūkošā tipa spēlētāja Artūra Bankava pievienošanās. Valmierietis 2018. gadā vairākas spēles aizvadījis arī virslīgas čempionātā, bet pirms un pēc tam sekmīgi spēlējis 1. līgas čempionātos Valmieras un “Audas” sastāvos.

 

Tikmēr komandā neredzēsim divus pērn ļoti būtiskus spēlētājus. Līgas labāko vārtu guvēju Ralfu Apsīti, kurš pievienojies “Auda” komandai, kā arī ilggadējo Smiltenes komandas centra aizsargu Eduardu Deiču.

 

Savā pirmajā spēlē, kas notiks sestdien, pulksten 15:00 Tepera stadionā, smiltenieši uzņems tālu ceļu mērojušo “Grobiņas SC” komandu. Pērn abas komandas savā starpā tikās trīs reizes. Divas graujošas uzvaras guva smiltenieši, bet vienīgajā tikšanās reizē Grobiņā panākumu ar 2:0 guva kurzemnieki.

 

“Grobiņas SC” savu sastāvu pastiprinājuši ar vairākiem FK “Liepāja” jaunatnes sistēmas spēlētājiem. Skaļākais no tiem neapšaubāmi ir Deivids Drāznieks, kurš pērn liepājnieku sastāvā pārspēja smilteniešus Latvijas kausa spēlē. Sastāvā arī tādi labi zināmi spēlētāji kā – Emīls Knapšis, Kristaps Grebis, Toms Gucs un Niks Rubezis.

 

Uz gaidāmo spēli klātienē aicināti Smiltenes sporta līdzjutēji. Pērn smiltenieši kārtējo reizi bija starp pašām apmeklētākajām līgas komandām.

 

Informāciju sagatavoja: 

Toms Markss

FK Smiltene