2024. gada 29. marts
A- A A+
Viegli lasīt

100% jauniešu ar prakses vietām apmierināti!

Pagājušās nedēļas nogalē Vidzemes Tehnoloģiju un dizaina tehnikumā Cēsīs notika Latvijas – Igaunijas pārrobežu projekta “Darba vidē balstītas mācības Latvijā – Igaunijā” (“ESTLAT – WBL”) sadarbības partneru tikšanās. Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras, kā arī Latvijas un Igaunijas skolu pārstāvji izvērtēja projekta ietvaros līdz šim paveikto un pārrunāja turpmākās sadarbības iespējas.

“Tikšanās mērķis bija pārrunāt projekta pēdējā posma aktivitātes,” informē Madara Ciemiņa, projekta vadītāja Smiltenes tehnikumā. “Marta beigās trīs Smiltenes tehnikuma nākamie veterinārārsta asistenti dosies praksē Igauniju. Viena jauniete par savu prakses vietu izvēlējās veterināro klīniku Valgā, bet divas audzēknes brauks praksē uz zirgu fermu Vīlandē. Prakses ilgums – četras nedēļas.”

5.martā ar projektā iesaistītajiem jauniešiem tikās angļu valodas skolotāja Ilze Kursīte, lai sniegtu viņiem nepieciešamo atbalstu profesionālajā angļu valodā. Jo bieži tieši bažas par nepietiekamām svešvalodu zināšanām ir tās, kas pirms prakses jauniešos rada vislielāko satraukumu un arī traucē būt atvērtiem sadarbībai ar darba devējiem prakses laikā.

17.martā Smiltenes tehnikumā projekta “Darba vidē balstītas mācības Latvijā – Igaunijā” ietvaros viesosies uzņēmēji no Pērnavas SPA centra. Viņi iepazīsies ar skolas nākamo viesmīlības pakalpojumu speciālistu materiālo bāzi, tiksies ar audzēkņiem un skolotājiem. Arī šī jauniešiem būs laba iespēja satikt savus nākamos prakses vadītājus.

“Sadarbības partneru tikšanās laikā Cēsīs visi līdzšinējie jauniešu prakses vadītāji tehnikuma audzēkņu darbu novērtēja ļoti atzinīgi un aicināja viņus braukt vasarā uz Igauniju piepelnīties,” stāsta Madara Ciemiņa. “Ļoti iepriecināja arī projekta ietvaros veiktās aptaujas rezultāti. 100% praktikantu par savām prakses vietām izteikušies atzinīgi un 50% no viņiem tajās labprāt atgrieztos atkal. 75% kompāniju vēlas turpināt līdzšinējo sadarbību ar skolām.

Tikšanās laikā sadarbības partneri dalījās arī pieredzē par projekta dokumentu noformēšanu un pareizu atskaišu iesniegšanu.

Plānots, ka 15.maijā Rīgā notiks projekta noslēguma konference.”

FOTO

Baiba Vahere