2024. gada 29. marts
A- A A+
Viegli lasīt

13.maijā Sociālās integrācijas valsts aģentūrā notiks Atvērto durvju diena

Profesionālā rehabilitācija – izglītība + profesija + sociālā rehabilitācija
un  atbalsts

Lai veicinātu cilvēku ar invaliditāti un prognozējamo invaliditāti sociālo integrāciju, kā arī palīdzētu tiem veiksmīgi iekļauties darba tirgū, Sociālās integrācijas valsts aģentūra (turpmāk  – SIVA) piedāvā iespēju par valsts budžeta līdzekļiem saņemt profesionālās rehabilitācijas pakalpojumu. Pakalpojums ietver ne tikai mācību iespējas SIVA Koledžā un Jūrmalas profesionālajā vidusskolā, bet arī virkni veselību uzlabojošu procedūru, ārsta, psihologa, ergoterapeita, fizioterapeita un citu speciālistu konsultācijas, iespēju bez maksas dzīvot dienesta viesnīcā Jūrmalā, ēdināšanu, auto vadīšanas apmācību.

Lai tuvāk iepazīstinātu ar piedāvāto profesionālās rehabilitācijas pakalpojumu, SIVA sestdien, 13.maijā, rīko Atvērto durvju dienu, aicinot visus interesentus klātienē sajust SIVA draudzīgo atmosfēru, izstaigāt mācību telpas, apskatīt dienesta viesnīcu.

“Bieži vien cilvēki, saskaroties ar veselības problēmām, aiziet no darba, jo nespēj vairs veikt līdzšinējos pienākumus, pamazām zaudē saikni ar  sabiedrību un kļūst sociāli neaktīvi. SIVA ir vieta, kur šādos gadījumos vērsties. SIVA palīdzēs izvelēties veselības stāvoklim, interesēm un līdzšinējām iemaņām atbilstošu profesiju un to apgūt, kā arī sekmēs dzīves kvalitātes uzlabošanos kopumā. Viss, kas ir vajadzīgs, ir drosme uzsākt ko jaunu,” uzsver SIVA direktore Ilona Jurševska.

SIVA vide ir pielāgota cilvēkiem ar funkcionāliem traucējumiem – ierīkotas automātiski veramas durvis, lifti un pacēlāji, speciāli pielāgotas koplietošanas un mācību telpas. Audzēkņiem un studentiem tiek nodrošināta regulāra transporta kustība no dienesta viesnīcām līdz mācību iestādēm.

Atvērto durvju dienu programma:

No 9:30 – dalībnieku reģistrācija

10:00 un 12:00 – “Izzini sevi un iegūsti izglītību SIVA!” –  informācija par izglītības iespējām SIVA un citiem SIVA sniegtajiem pakalpojumiem, t.sk. ESF projektu piedāvājumi. Pasākumu vada ESF projekta vecākā eksperte Katrīna Sevruka. Piedalās Koledžas lektore Ilze Blūma, Jūrmalas profesionālās vidusskolas vadītāja Sanita Gailuma, Profesionālās rehabilitācijas atbalsta nodaļas karjeras konsultante Santa Egmiņa.

11:00 un 12:00  – darba grupas:

“Apzinies savus spēka avotus!”  – mākslas terapijas tehnika, kuru izmanto profesionālās piemērotības noteikšanas gaitā, vada psiholoģe Ingūna Ozola.

“Izproti, ko proti!” – profesionālās piemērotības noteikšana, vada psiholoģe Lauma Jēgere.

“Gardēži meistarklase – esi viens no mums!” – iepazīstināsim  tuvāk ar ēdināšanas pakalpojumu profesijām, izmēģināsi roku konditora palīgos, vada eksperte profesionālās piemērotības noteikšanā Marika Sermule.

11:00 un 13:00  – ekskursija pa SIVA izglītības labirintiem.

Iepriekšēja pieteikšanās pa tālruni 2924084 vai e-pastu: [email protected]

Informāciju sagatavoja:
Anete Šelvaha,
SIVA sabiedrisko attiecību speciāliste,
26438904,
[email protected]