2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

17.-21.septembris “Dienas bez rindām”

Aicinot sabiedrību aktīvāk izmantot valsts un pašvaldību iestāžu pakalpojumus elektroniski – no 17. līdz 21. septembrim tiek organizēta ikgadējā akcija “Dienas bez rindām”. Akcija notiek jau piekto reizi un šogad tajā piedalās vairāk nekā 100 valsts un pašvaldību iestāžu un to filiāļu visā Latvijā.

Iniciatīvas mērķis ir ne tikai iedrošināt sabiedrību saņemt pakalpojumus digitāli, bet arī iepazīstināt ar e-pakalpojumu dažādību, lai veicinātu paradumu maiņu – ar dažādām dzīves situācijām saistītās formalitātes ātrāk un ērtāk nokārtot tiešsaistē, nevis stāvot rindā valsts vai pašvaldības iestādē. Šogad akcija norisinās integrētās komunikācijas un mācību aktivitātes programmas “Mana Latvija.lv. Dari digitāli!” ietvaros.

Kā liecina VARAM šogad veiktā iedzīvotāju aptauja “Klientu apmierinātība ar valsts pakalpojumiem”, Latvijā turpina pieaugt e-pakalpojumu lietotāju skaits un izpratne par digitālās vides sniegtajām priekšrocībām. Tajā pašā laikā vēl aizvien samērā liela sabiedrības daļa (33% respondentu) atzīst, ka tos no pakalpojumu pieteikšanas elektroniskā veidā attur bailes no nezināmā, pieradums doties klātienē, kā arī nepietiekamas datora un interneta lietošanas prasmes.

“Pateicoties mūsdienu tehnoloģijām, valsts šodien cilvēkiem piedāvā vairāk iespēju nekā jebkad iepriekš. Lai arī pētījumi par e-pakalpojumu lietošanu iedzīvotāju vidū uzrāda augšupejošu līkni, tomēr vēl aizvien pietiekami daudz cilvēku, kuri dažādu iemeslu dēļ neizmanto e-pakalpojumu sniegtās iespējas. Ar šīs akcijas starpniecību vēlamies mudināt sabiedrību doties uz iestādēm, lai kopā ar konsultantu izmēģinātu e-pakalpojumus. Tas ir nākotnes klientu apkalpošanas centru modelis – iedrošināt, konsultēt un izskaidrot, kā strādāt elektroniskajā vidē,” uzsver VARAM parlamentārais sekretārs Jānis Eglīts.

Dzīves situācijas iespējams risināt erī elektroniski! Uzzini vairāk ŠEIT.

Anda Zaļepska
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija
Sabiedrisko attiecību speciāliste