2024. gada 29. marts
A- A A+
Viegli lasīt

2019. gada starpnovadu sacensības futbolā lauku skolām-“Grundzāles izaicinājums”

8.un 9.oktobrī Grundzāles pamatskolas sporta laukumā tika aizvadītas starpnovadu futbola sacensības vispārizglītojošām izglītības iestādēm “Grundzāles izaicinājums”, kurās sacentās Smiltenes , Jaunpiebalgas un Apes novadu futbola komandas. 

Sacensības tika rīkotas ar mērķi popularizēt futbolu vispārizglītojošās skolās un  noskaidrot labākās skolu komandas. Sacensības organizēja Grundzāles pamatskola sadarbībā ar Smiltenes novada izglītības pārvaldi un LFF Vidzemes futbola centru. Sacensību galvenais tiesnesis- Māris Stabiņš.

Starpnovadu sacensībās bija aicinātas piedalīties Smiltenes , Jaunpiebalgas un Apes novadu vispārizglītojošo lauku skolu komandas.

Grundzāles pamatskolas sporta laukumā  8.oktobrī sacentās  2007.gadā dzimušie  un jaunāki spēlētāji. Spēles ilgums bija 2×8 minūtes.

Pirmās spēles noslēdzās ar sekojošiem rezultātiem: vispirms Palsmanes futbolisti ar rezultātu 2:0  pārspēja Variņu komandu. Nākamajā spēlē Grundzāles komandai, pateicoties Matīsa Kalniņa precīzajam raidījumam ar kreiso kāju, izdevās pārspēt Jaunpiebalgas futbolistus ar 1:0. Kā vēlāk izrādījās šī bija spēle par zelta medaļām.

Nākamajās spēlēs sākās īsta uguņošana. Vispirms Bilska pārspēja Variņus 9:0 , tad Jaunpiebalga Palsmani -8:0. Turpmākajās spēlēs arī turpināja dominēt viena komanda, kur Jaunpiebalga uzvarēja Bilsku 5:0 un Grundzāle bija pārāki par Palsmanes puišiem ar rezultātu 4:0.

Tālāk sekoja turnīra “saldais ēdiens”, kur sacentās meiteņu komandas. Grundzāles pirmās komandas un Variņu meiteņu spēkošanās beidzās ar bezvārtu neizšķirtu.  Savukārt Grundzāles otrā komanda piekāpās jau nosauktajām komandām ar vienādu rezultātu 0:4.

Lai noskaidrotu uzvarētājas, nācās sist pēcspēles deviņu metru sitienus. Pēc pirmajiem pieciem katras komandas sitieniem rezultāts 1:1. Rezultatīvas bija Ance Kukaine Grundzāles komandā un Annija Hintija Mūrniece Variņu komandā. Sestajā sērijā veiksme uzsmaidīja Grundzāles komandai , jo Ance Kukaine otro reizi ieraidīja bumbu vārtu  kreisajā stūrī, atnesot savai komandai uzvaru turnīrā.

Turpmākajās spēlēs zēnu uzvarētāju komandām izdevās gūt sešus vārtus. Vispirms Grundzāle pārspēja Bilsku 6:1 , tad Jaunpiebalga Variņus 6:0.  Spēlē, kurā noskaidrojās trešās vietas liktenis, pēc pirmā puslaika vadībā -Palsmanes puiši un likās, ka otrais puslaiks būs tikai formalitāte. Taču tā nedomāja Bilskas jaunie futbolisti. Viņiem izdevās vārtu starpību sadeldēt līdz minimumam un bija iespējas gūt arī trešos vārtus, taču veiksme šoreiz bija Palsmanes pusē. Pēdējā spēlē grundzāliešiem izdevās gūt septiņus bezatbildes vārtus pret Variņu komandu.

Vietu secība:

Zēni

  1. Grundzāle
  2. Jaunpiebalga
  3. Palsmane
  4. Bilska
  5.  Variņi

Meitenes

  1. Grundzāle I
  2. Variņi
  3. Grundzāle I I

  Vārtu guvēji:

Zēni

Grundzāle                   18

Matīss Kalniņš             9

Aleksis Kalējs               8

Markuss Artūrs Ozols 1

Bilska                           12

Jānis Kevins Lūsis      5

Andris Skujiņš            3

Lukass Krīgers           3

Kevins Jansons           1

Jaunpiebalga     19

Artūrs Spirģis    5

Jānis Lapiņš       5

Kristers Spirģis  5

Pēteris Lapiņš    2

Emīls Žuravļovs 1

Matīss Pogulis     1

Palsmane     5

Hartmanis   3

Šalders         2

Variņi          0

Labākais vārtsargs: Kristiāns Krastiņš, Variņi

Labākais spēlētājs: Aleksis Kalējs, Grundzāle

Labākais vārtu guvējs: Matīss Kalniņš,  Grundzāle

Meitenes:

Grundzāle  4+ 2 (pēcspēles sitieni)

Ance Kukaine  4+  2( pēcspēles sitieni)

Variņi     4+1( pēcspēles sitiens)

Evelīna Ivenkova   2

Sanija Kaņipova  1

Nellija Korule        1

Annija Hintija Mūrniece  1 (pēcspēles sitiens)

9.oktobrī sacentās 2004 gadā dzimušie un jaunāki spēlētāji.

Meitenēm šoreiz divas komandas- Grundzāle un Jaunpiebalga. Lai meitenes dabūtu izspēlēties, tika spēlētas divas spēles. Pirmajā spēlē pārākas bija Jaunpiebalgas spēlētājas 5:0.  Otrās spēle sākās ar Jaunpiebalgas spēlētājām negaidītu Montas Melnes reidu viņu laukuma pusē un Jaunpiebalgas vārtsardze bija pirmo reizi spiesta izņemt bumbu no vārtu tīkla. Turpmākajā spēles gaitā brīnumi nenotika un spēle beidzas ar rezultātu 4:1 par labu Jaunpiebalgai.

 Zēnu komandas vispirms sacentās divās apakšgrupās. A grupā Bilska pārspēja Blomi ar rezultātu 5:2 ,Bilska Variņus 1:0 un Blome Variņus 4:0.  B grupā Gaujiena bija pārāki par Grundzāli 1:0  un Jaunpiebalgu 3:0. Savukārt Grundzāles un Jaunpiebalgas spēlē, pēc veiksmīga sākuma 2:0, grundzālieši nespēja nosargāt uzvaru un spēle beidzās neizšķirti 2:2. Ar to gan grundzāliešiem pietika, lai varētu turpināt cīņu par medaļām.  Cīņā par 5. vietu Variņi pārspēja Jaunpiebalgu.  Lai noskaidrotu kuras komandas spēlēs par zeltu un kuras par bronzu, grupu pirmo vietu ieguvējas cīnījās ar otras grupas otrajām vietām. Tā Blome pārspēja Grundzāli 2:1 un Gaujiena Bilsku 7:0.  Spēlē par trešo vietu starp Bilskas un Grundzāles komandām nācās sist pēcspēles sitienus, kur  Bilska realizēja divus sitienus , bet Grundzāle vienu sitienu.

Spēlē par pirmo vietu Gaujienai izdevās pārspēt Blomes komandu 5:0.

Vietu secība:

Zēni

  1. Gaujiena
  2. Blome
  3. Bilska
  4. Grundzāle
  5. Variņi
  6. Jaunpiebalga

Vārtu guvēji:

Zēni

Gaujiena      16

 Emīls Jāņkalns        7

Džeims Bukoveckis   7

 Roberts Gurovs       2

Bilska  4 +2 (pēcspēles sitieni)

Adrians Roznieks   4

Aleksis Lapiņš         1 (pēcspēles sitiens)

Endijs Klards Ļebedevs 1( pēcspēles sitiens)

Variņi          3

Jurģis Penezis  2

Aleks Ivenkovs

Jaunpiebalga    5

Kristaps Spirģis  3

Kristers Ozols    2

 

Grundzāle  4+1 (pēcspēles sitiens)

Renārs Kļaviņš 2

Hanna Gabriela Ziemiņa  1

Matīs Kalniņš   1+1 (pēcspēles sitiens)

Blome                     11

Lauris Krankovskis  8

Niks Caucis              3

 

Labākais spēlētājs: Džeims Bukoveckis, Gaujiena

Labākais vārtu guvējs:  Lauris Krankovskis,  Blome

Labākais vārtsargs:   Rinalds Budevičs,  Bilska

Meitenes

  1. Jaunpiebalga
  2. Grundzāle

Vārtu guvēji:

Jaunpiebalga       9

Vendija Traupele   5

Veronika Stūriška  4

Grundzāle 1

Monta Melne     1

Informāciju sagatavoja:
Māris Stabiņš,
Sacensību galvenais tiesnesis