2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

26. maijā Tērvetē norisināsies gada vērienīgākais vides festivāls “Tīrai Latvijai!”

Turpinot ilggadēju tradīciju, “Zaļā josta” maija pēdējā piektdienā rīko vides festivālu “Tīrai Latvijai!”. Festivāls orientēts uz zaļa, ilgtspējīga, dabai un cilvēkam draudzīga dzīvesveida popularizēšanu, īpaši godinot un izceļot cilvēkus, kas ikdienā praksē ir snieguši būtisku ieguldījumu vides ilgtspējas kvalitātes uzlabošanā un atkritumu apsaimniekošanas attīstībā valstī. Šogad festivāls 26. maijā līdzās Tērvetes dabas parkam vienuviet pulcēs vairākus tūkstošus izglītības iestāžu audzēkņus, viņu vecākus un skolotājus, kā arī plašu vides un zaļā dzīvesveida organizāciju pulku.

Ik gadu festivāla ietvaros “Zaļā josta” piedāvā plašu izklaides programmu visai ģimenei, līdzās Latvijā iemīļotu mūziķu koncertam iesaistot apmeklētājus virknē izglītojošu spēļu un radošo darbnīcu, akcentējot videi draudzīgu un veselīgu dzīvesveidu. Dalība festivālā ir bez maksas.
Festivāls “Tīrai Latvijai!” norisināsies 26.05.2017. līdzās Tērvetes dabas parkam (“Tērvetes sils”, Tērvetes pag., Tērvetes novads, LV-3730 (56.487623, 23.373337)). Pirmie apmeklētāji gaidīti jau plkst. 10.00 no rīta, kad uz atraktīvām vides izglītības spēlēm, paraugdemonstrējumiem un pašmāju ekoloģisko un videi draudzīgo produktu demonstrācijām aicinās vairāk nekā 30 vides organizācijas, uzņēmumi un zaļi domājošas institūcijas. Savukārt plkst. 12.00 ar svētku uzrunām tiks atklāta festivāla svinīgā programma, kurā klātesošos ar savām populārākajām dziesmām sveiks dziedātāji Lauris Reiniks un Elza Rozentāle. Festivāls norisinās līdz plkst. 16.00.

Festivāla dienā tiks īpaši godināti un apbalvoti “Zaļā josta” rīkoto otrreizējo izejvielu vākšanas konkursu un citu organizēto vides aktivitāšu dalībnieki, kas mācību gada garumā vāca makulatūru un izlietotās baterijas, iepazina papīra pārstrādes mākslu, pašrocīgi darinot papīru no savāktās makulatūras, iestudēja vides priekšnesumus dejā un citos atraktīvos veidos līdzdarbojās vides jomā, palīdzot veidot tīru un sakoptu Latviju.

Festivāla mērķis ir radīt īpašus svētkus, sagādājot prieku ikvienam “Zaļā josta” rīkoto konkursu dalībniekam, kas visa mācību gada garumā ar praktiskiem darbiem ir rūpējušies par Latvijas vides un dabas resursu saudzēšanu. Festivāls norisinās jau vairāk nekā 10 gadus, ik gadu pārsteidzot apmeklētājus ar jaunu un vēl krāšņāku programmu. “Ja festivāla pirmsākumos koncentrējāmies tikai uz svētku sajūtas radīšanu mūsu konkursu dalībniekiem, tad pēdējos gados festivāls “Tīrai Latvijai!” ir kļuvis par gada vērienīgāko notikumu videi draudzīgas atpūtas jomā visā valsts mērogā, jo festivāla daudzveidīgajās aktivitātēs iesaistās vairāki tūkstoši interesentu no visas Latvijas,” norāda SIA “Zaļā josta” valdes priekšsēdētājs Jānis Lapsa.

Ik gadu “Zaļā josta”, rīkojot vides festivālu “Tīrai Latvijai!”, tam pievieno kādu virsuzdevumu vai tematisko ievirzi. Tā kā šajā gadā festivāls notiek ciešā sadarbībā ar Nodibinājumu “Fonds Latvijas lauksaimniecības attīstībai”, tad to ietvaros līdztekus vides izziņas aktivitātēm īpaši tiks akcentēta arī lauksaimniecības nozares daudzveidības un inovāciju izzināšana atraktīvā un radošā veidā.

Plašāka informācija par festivāla “Tīrai Latvijai!” norisi, radošajām darbnīcām un iesaistītajām organizācijām atrodama “Zaļā josta” mājaslapā www.zalajosta.lv.

Papildu informācija:
Ilze Liepa-Balode, biedrības “Latvijas Zaļā josta” projektu direktore
29154531, [email protected]
www.zalajosta.lv, www.lzj.lv