2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

26. martā notiks seminārs-diskusija kartupeļu audzētājiem

Piektdien, 26. martā kartupeļu audzētāji no Vidzemes, kā arī pārējiem Latvijas reģioniem aicināti piedalīties tiešsaistes seminārā-diskusijā “Izaicinājumi un risinājumi viedās lauksaimniecības ieviešanā”, lai uzzinātu, kā iespējams izmantot datus kultūrauga veiksmīgākai audzēšanai.

Pieredzē dalīsies gan Vidzemes Augstskolas pētniece un prorektore Ginta Majore, gan arī lektors no Čehijas Zinātnes un sabiedrības centra –  Karels Čarvats (Karel Charvat).

Semināra ietvaros tiks rosinātas arī diskusijas vietējo kartupeļu audzētāju vidū, lai identificētu galvenās problēmas kartupeļu audzēšanas procesā, kurām lauksaimnieki meklē risinājumus. Diskusiju laikā iegūtā informācija tiks izmantota, lai izstrādātu un testētu tehnoloģisku rīku, kas uzlabotu lauksaimniecības sistēmas noturību pret mainīgajiem laikapstākļiem.

Pieteikšanās dalībai seminārā līdz 25. martam, plkst.15:00 šeit: https://ej.uz/9izn . Pasākuma saite tiks izsūtīta uz norādītajām e-pasta adresēm 25. martā līdz plkst. 17:00.

Seminārs-diskusija kartupeļu audzētājiem ir daļa no Vidzemes Augstskolas starptautiskās zinātniskās konferences “Sabiedrība. Tehnoloģijas. Drošība” programmas. Pasākums tiek organizēts projekta StarGate (Horizon2020) ietvaros.