2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

27.martā tiek atzīmēta Starptautiskā teātra diena

27. martā visā pasaulē tiek atzīmēta Starptautiskā teātra diena, kuru 1962. gadā dibināja UNESCO Starptautiskais teātra institūts. Neskatoties uz to, ka šī brīža situācija pasaulē ir ieviesusi būtiskas izmaiņas pasākumu jomā, un tās atzīmēšana norisināsies bez publiskiem pasākumiem un aktivitātēm, noteikti nav aizmirsts  šīs dienas nozīmīgums.

Novēlot visiem priecīgu Starptautisko teātra dienu, Smiltenes novada Kultūras centrs vēlas nodot siltus sveicienus Smiltenes Tautas teātra režisoram Agrim Māsēnam un amatierteātra esošajiem un bijušajiem aktieriem, kā arī sveicieni Palsmanes pagasta amatierteātra  režisorei Ilzei Roķei un aktieriem, Grundzāles pagasta amatierteātra režisorei Dzintrai Mednei un aktieriem, Bilskas pagasta amatierteātra režisorei Laurai Brikmanei, Gitai Ozoliņai un aktieriem, Blomes un Brantu pagastu amatierteātra režisorei Gitai Skadiņai un aktieriem!

Vēlamies, lai šajā trauksmainajā laikā jūs atcerētos to, ka teātris ir nozīmīga sabiedrības virzība. Kā teikusi Dr. Džesika Kāva: “Teātris ir līdzeklis ideju aizstāvībai un veicināšanai, to ideju, kuras mēs kopīgi glabājam un par kurām esam gatavi cīnīties, kad tās tiek aizskartas”.

Lai visiem režisoriem un amatierteātra aktieriem veselība un možs prāts!

Foto: K. Zušmaņa arhīvs

 

Informāciju sagatavoja

Alise Lilientāle

Smiltenes novada KC mākslinieciskā vadītāja

[email protected]