2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Smiltenes novadā uzstādīti jauni tūrisma informācijas stendi

Lai papildinātu tūrisma infrastruktūru Smiltenes novadā, Smiltenes novada Tūrisma informācijas centrs (TIC) ir uzstādījuši jaunus informācijas stendus pie četriem Smiltenes novada tūrisma apskates objektiem.

Trīs jauni informācijas stendi ir izgatavoti un uzstādīti Palsmanē – pie Palsmanes evaņģēliski luteriskās baznīcas, Palsmanes muižas un Mīlestības skvēriņa. Īpaši svarīgi bija uzstādīt informācijas stendus pie Palsmanes evaņģēliski luteriskās baznīcas un Palsmanes muižas, jo šīs ir kultūrvēsturiski nozīmīgas celtnes, taču ikdienā tās nav pieejamas apmeklētājiem, tās var apskatīties tikai no ārpuses, līdz ar to interesenti varēs iepazīties ar to vēsturi jebkurā laikā.

Savukārt pie Mācītājmuižas Smiltenes pagastā, ir uzstādīts lielais informācijas stends, jo arī šī ir kultūrvēsturiski nozīmīga celtne, kuru var aplūkot tikai no ārpuses. Uz šī stenda ir izvietota informācija no abām pusēm – vienā pusē ir apraksts par muižu un tās vēsturi, savukārt otrā pusē ir izvietota informācija par Smiltenes evaņģēliski luteriskās draudzes vēsturi un nozīmīgākajiem mācītājiem un to sniegto ieguldījumu.

Uz visiem stendiem informācija izvietota 3 valodās – latviešu, angļu un krievu, lai tā būtu pieejama arī ārzemju ceļotājiem.

Jauno tūrisma informācijas stendu maketēšanu, izgatavošanu un uzstādīšanu veica SIA “ITS Tehnoloģijas”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Informāciju sagatavoja:
Lelde Atlāce,
Smiltenes novada Tūrisma informācijas centra
tūrisma organizatore