2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

5.jūnijā noslēdzās lielgabarīta atkritumu vākšanas akcija Smiltenes novadā

Smiltenes novada pašvaldība sadarbībā ar SIA „ZAAO”  pirmo reizi vienlaicīgi visā novadā no 1. līdz 5. jūnijam rīkoja lielgabarīta atkritumu savākšanas akciju. Akcijas norises laikā savākti 276 m3 lielgabarīta atkritumu.

Lai atbalstītu iedzīvotājus īpašumu sakārtošanas darbu veikšanā un samazinātu vidē nelegāli nonākušo atkritumu daudzumu, jūnija sākumā astoņās vietās novadā tika izvietoti atkritumu savākšanas konteineri, kur iedzīvotāji bez maksas varēja nodot mājsaimniecībā radītos lielgabarīta atkritumus.

Akcijas laikā tika pieņemti tādi lielgabarīta atkritumi, kā mēbeles, matrači, paklāji, izjauktas elekrotehnikas ierīces, metāllūžņi, santehnika un citi lieli sadzīves priekšmeti, ko izmēru dēļ nevar ievietot sadzīves atkritumu konteinerā. Rīkotās akcijas gaita vēl tiks pārrunāta un izvērtēta, bet kopumā akcija vērtējama kā veiksmīga. Iedzīvotāju aktivitāte bija ļoti liela  un tajā piedalījās gandrīz 200 novada mājsaimniecības.

Lielgabarīta atkritumus, celtniecības atkritumus un zaļos atkritumus par maksu var nodot EKO laukumā Limbažu ielā 8, Smiltenē.

Atgādinām, ka ikdienā Smiltenes EKO laukumā bez maksas iespējams nodot –  pudeļu un burku stiklu, papīru, polietilēnu, PET dzērienu pudeles, kā arī sadzīvē radušos bīstamos atkritumus, neizjauktu sadzīves elektrotehniku, koka paletes, lietošanai derīgus apavus, apģērbus, tāpat arī auto riepas (4 gab. no privātpersonas kalendārajā gadā) un logu stiklu.

Iedzīvotāji novērtē šāda veida akcijas norisi, tādēļ iespēju robežās tā tiks plānota katru gadu.

 

 

Linda Beitika,

Sabiedrisko attiecību speciāliste