2024. gada 29. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Aicina divu dienu pieredzes apmaiņas braucienā uz Igauniju

Smiltenes novada ogu, augļu audzētāji un nozares uzņēmēji tiek aicināti piedalīties divu dienu pieredzes apmaiņas braucienā uz Igauniju 23.-24.jūlijā.

Pasākumā pirmajā dienā paredzēts kopīgs seminārs, kura programmā būs prezentācija par ogu audzētāju kooperatīva “Seto gardens” un “Ogu saldēšanas centra Obinitsa” darbību. Tam sekos prezentācijas par ogu sauso saldēšanu (dryfreezing), Igaunijas augkopības apvienības īstenotā sausās saldēšanas projekta prezentācija, kā arī pieredzes stāsti no viesošanās ekoloģiskajās ogu audzēšanas saimniecībās Dānijā un atziņas no Starptautiskās Dārzkopības zinātnes asociācijas konferences Šveicē. Dienas noslēgumā iepazīšanās ar uzņēmuma “Maagõkõnõ” pieredzi pārtikas produktu un vīnu mājražošanā. Pieredzes brauciena otrajā dienā paredzēta ogu audzētāju kooperatīva “Seto gardens” ogu tehnikas un kombaina prezentācija uzņēmuma “Ostrova Mari” upeņu laukā, kā arī vizīte un degustācijas uzņēmumā “Uue-Saaluse Winery”, kurā tiek ražoti ogu un augļu vīni.

Nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās līdz 16.jūlijam, vietu skaits ierobežots. Pieteikumu var aizpildīt šeit. 

Plašāka informācija par pasākuma programmu un norisi un iespējām piedalīties var noskaidrot pa tālruni 64707575 vai rakstot e-pastu projekta aktivitāšu vadītājam Modrim Apsītim – [email protected].

Pasākums tiek organizēts projekta “Pārrobežu sadarbības veicināšana vietējiem pārtikas produktu ražotājiem un amatniekiem pierobežā” (COOP Local) ietvaros. Vairāk par projektu var uzzināt Smiltenes novada mājas lapā šeit.

 

Informāciju sagatavoja
Attīstības un plānošanas nodaļas
projektu vadītāja
Zelma Mičule