2024. gada 18. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Aicina iesaistīties Latvijas armijas un Latvijas Neatkarības kara simtgades svinībās

Aizsardzības ministrija un Nacionālie bruņotie spēki ir izstrādājuši Latvijas armijas un Neatkarības kara simtgades centrālo svinību plānu, kurā apkopoti dažādi pasākumi visā Latvijā, kuros aicināts piedalīties ikviens.

Latvijas armijas un Latvijas Neatkarības kara simtgades svinības ir nozīmīgs Latvijas valsts un Nacionālo bruņoto spēku notikums. Tie ir svētki visiem Latvijas karavīriem un Latvijas iedzīvotājiem, godinot karavīru un brīvprātīgo iedzīvotāju cīņas sparu un neatlaidību, kas mūsdienās pielīdzināma Nacionālo bruņoto spēku karavīru, zemessargu un ikviena Latvijas iedzīvotāja gatavībai aizsargāt mūsu valsti.

Aizsardzības ministrija un Nacionālie bruņotie spēki ir izstrādājuši Latvijas armijas un Neatkarības kara simtgades centrālo svinību plānu. Pasākumi norisināsies ne tikai šogad, bet arī 2020. gadā, kad pirms simts gadiem 1920. gada 11. augustā tika parakstīts Miera līgums. Pusotra gada laikā atbilstoši hronoloģiskajiem vēstures notikumiem tie aptvers visu Latviju, atspoguļojot notikumu vēsturisko virzību Latvijas teritorijā un izšķirošās cīņas. Latvijas pašvaldības šobrīd ir aktīvi iesaistījušās dažādu vēsturisko pasākumu organizēšanā, uzsverot izšķirīgo cīņu nozīmi to teritorijās.

Plānots, ka pasākumi noslēgsies 2020. gada 11. augustā – dienā, kad pirms simts gadiem tika parakstīts Miera līgums.

Pasākumu plāns.

LR Aizsardzības ministrijas informācija