2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Aicina mēbeļu uzņēmumus piedalīties sanāksmē

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera sadarbībā ar Latvijas Vides investīciju fondu, kā arī vairākām pašvaldībām un citām sadarbības organizācijām ievieš projektu “Aprites ekonomikas attīstības sekmēšana ar inovatīvu iepirkumu un kapacitātes uzlabošanas aktivitātēm – Circular PP”, kura galvenais mērķis ir atbalsts pašvaldībām, iestrādājot Aprites ekonomikas prasības iepirkumos, tostarp konsultējoties ar potenciālajiem piegādātājiem – mazajiem un vidējiem uzņēmējiem.

Lai saprastu, ko šajā jomā jau dara un piedāvā vietējie mēbeļu uzņēmumi, un kādas ir attīstības iespējas, kā arī saprastu pašvaldības vajadzības, aicinām mēbeļu uzņēmumus piedalīties sanāksmē, kas norisināsies 24. jūlijā plkst. 11:30 – 14:30, Park Hotel “Brūzis”, Smiltenē, Brūža ielā 2.

Diskusijas laikā tiks apspriestas tādas lietas kā:

  • kas ir aprites ekonomika un kādas iespējas tā sniedz uzņēmumiem;
  • kādi ir aprites ekonomikas biznesa modeļi;
  • kādas ir uzņēmumu esošās iespējas nodrošināt aprites ekonomikas preces un pakalpojumus.

Eiropas Savienības fondu jaunajā plānošanas periodā, tiks likts liels uzsvars tieši uz aprites ekonomiku, kas nozīmē, ka mēbeļu uzņēmumiem pavērsies ļoti plašas iespējas pieteikties projektiem un saņemt finansējumu!

Vairākas pašvaldības plāno veikt jaunu mēbeļu iepirkumus mācību iestādēm un atjaunot jau esošās mēbeles, uzlabojot, pārveidojot un pielāgojot tās mūsdienu mācību vides vajadzībām, tādēļ aicinām Jūs piedalīties diskusijā par aprites ekonomikas iespējām mēbeļu uzņēmumiem.

Mācību iestāžu mērķis – samazināt atkritumu rašanos, iepērkot produktus un pakalpojumus.

Tāpat izmantot jau esošos resursus un iepirkt tādus produktus, kas noderēs ilgstoši un radīs skolēniem patīkamu, mācīties gribošu un radošu darba vidi. Kā arī iekārtot telpas, lai tās būtu viegli pārveidojamas un izvēloties mēbeles, kuras būtu atbilstošas mācību programmas vajadzībām.

LTRK kontakti papildus jautājumiem/informācijai:

Jurijs Dubatovka / ES projektu daļas vadītājas asistents / [email protected] / 26514077

Līga Sičeva / ES projektu daļas vadītāja / [email protected] / 28625443

REĢISTRĒŠANĀS: http://ejuz.lv/circularpp (līdz 19.07.2019)