2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Aicina ogu audzētājus piedalīties seminārā

Smiltenes novada ogu, augļu un dārzeņu audzētāji un pārstrādātāji no 7. līdz 8. maijam tiek aicināti piedalīties divu dienu seminārā Igaunijā.

Divu dienu praktiskā semināra programmā paredzētas lekcijas un tikšanās ar dalīšanos pieredzē par ogu audzēšanu un pārstrādi Igaunijā. Seminārā varēs uzzināt kādus produktus audzēt, lai tie būtu draudzīgi gan mūsu veselībai, gan dabai, kā arī diskutēt ar citiem audzētajiem- kā meklēt kopīgus noieta tirgus. Semināra otrā dienā paredzēts viesoties “Vana Sõrmuse” saimniecībā, Ostrova Mari dalīsies pieredzē par dažādu produktu ražošanu no bioloģiskajām ogām, savukārt uzņēmumā “Siidrimõisa OÜ” varēs uzzināt par augļu un ogu pielietošanu sidra ražošanā. Noslēgumā būs iespēja viesoties “Uma Mekk” pārtikas tīkla organizētā tirgū Võru pilsētā, jo šogad Võru apriņķis ir šī gada Igaunijas kulinārais reģions.

Nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās semināram līdz 3.maijam, tiešsaistē šeit.

 vietu skaits ierobežots. Plašāka informācija par pasākuma programmu un norisi un iespējām piedalīties var noskaidrot pa tālruni 64707575 vai rakstot e-pastu projekta aktivitāšu vadītājam Modrim Apsītim – [email protected].

Pasākums tiek organizēts projekta “Pārrobežu sadarbības veicināšana vietējiem pārtikas produktu ražotājiem un amatniekiem pierobežā” (COOP Local) ietvaros. Vairāk par projektu var uzzināt Smiltenes novada mājas lapā šeit.

Informāciju sagatavoja
Attīstības un plānošanas nodaļas
projektu vadītāja
Zelma Mičule