2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Augstskolu nodarbības vidusskolēniem “URDĀ” papildinās Vidzemes Augstskolas programma

Sadarbībā ar Dabas un tehnoloģiju parku “URDA” 19. februārī no 10:00 līdz 14:00 tiks organizēta izglītojoša zinātniskā diena vidusskolēniem par tēmu “Gaiss”. Tās ietvaros 10.-12.klašu skolēniem būs iespēja piedalīties Vidzemes Augstskolas (ViA) komandas organizētajās aktivitātes, kas ļaus iepazīties ar tūrisma, komunikācijas un mediju, kā arī  informācijas tehnoloģiju aktualitātēm, tostarp satikt Vidzemes Augstskolas studentu apvienības (VIASA) vides virziena pārstāvjus, studējošos un pasniedzējus.

Lai bagātinātu vidusskolēnu pieredzi, 10. – 12.klašu skolēni ir aicināti uz nodarbībām, ko organizē dažādu augstskolu pasniedzēji un citi profesionāļi, šoreiz interesantu un izglītojošu piedāvājumu sniegs Vidzemes Augstskolas speciālisti.

Dienas pirmajā pusē notiks iepazīstināšana ar Vidzemes Augstskolas studiju piedāvājumu, kā arī ar ViASA un citu studentu palīdzību skolēniem būs iespēja iepazīties vienam ar otru. Tam sekos dažādās ViA pasniedzēju sagatavotās darbnīcas.

Interesentiem būs iespēja pārbaudīt savas spējas kordiriģēšanā virtuālajā realitātē, aktivitātē – #izlīdziVītolam, kā arī redzēt un izmēģināt citas virtuālās un papildinātās realitātes iespējas.

Tūrisma un atpūtas studiju virziena vadītājs, lektors – Ilgvars Ābols piedāvās darbnīcu, kurā runās par gaisa satiksmi un atbilstoši tam ļaus skolēniem praktiski izzināt šo tēmu.

Studiju virziena Komunikācija, mediji un pārvaldība docente Anžela Jurāne-Brēmena izvērtēs informācijas avotus, kas rezultātā radīs mākslas objektus.

Dienas programmu papildinās ekskursija pa Reģionālo atkritumu apsaimniekošanas centru “Daibe” ar iespēju uzzināt vairāk atkritumu apsaimniekošanu.

Piedalīties aicināti zinātkārie 10.-12.klašu skolēni. Vietu skaits ierobežots.
Pasākuma norises adrese: Dabas un tehnoloģiju parks “URDA”, “Stūri”, Stalbes pagasts, Pārgaujas novads – blakus Reģionālajam atkritumu apsaimniekošanas centram “Daibe”.

Informējam, ka pasākumā laikā tiks fotografēts un filmēts, iegūtie video un fotogrāfijas varētu tikt izmantotas SIA “ZAAO” un Vidzemes Augstskolas publicitātes vajadzībām. Atrodoties pasākuma teritorijā, Jūs apliecināt, ka esat informēts/a un Jums nav iebildumu, ka tiekat iekļauts/a audio vizuāla materiāla izveidē par pasākumu.
Informāciju sagatavoja:

Vera Grāvīte,
Vidzemes Augstskolas
Sabiedrisko attiecību speciāliste