2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Aicina pieteikties semināram “Via Hanseatica – tūrisms un mobilitāte Vidzemē”

Trešdien, 28. aprīlī no plkst.10.00 līdz plkst.11.00 interesenti aicināti uz tiešsaistes semināru “Via Hanseatica ­– tūrisms un mobilitāte Vidzemē”, kura laikā klātesošie tiks iepazīstināti ar Via Hanseatica tūrisma un transporta koridora attīstības vīziju 2030. Stratēģiskais dokuments izstrādāts ar mērķi noskaidrot nepieciešamos transporta infrastruktūras, pakalpojumu un informācijas uzlabojumus, lai nodrošinātu ērtāku un efektīvāku pasažieru (galvenokārt tūristu) plūsmu tūrisma maršrutā Via Hanseatica, veicinot tūrisma attīstību Vidzemes plānošanas reģionā.

Seminārā ar savām zināšanām dalīsies arī Vidzemes Augstskolas asociētais profesors Dr.geogr. Andris Klepers, piedāvājot klātesošajiem lekciju “Starptautiskie tūrisma maršruti, sadarbība un tās uzturēšana. Via Hanseatica piemērs.”.

PIETEIKŠANĀS SEMINĀRAM līdz š.g. 26. aprīlim plkst. 17.00 šeit: https://saite.lv/GaF2u.

Darba kārtība šeit.

Pētījumā par tūrisma un transporta koridoru maršrutā Via Hanseatica teikts, ka “VIA Hanseatica un tam piegulošā teritorija kalpo par nozīmīgu tūrisma attīstības koridoru, taču viens no tā pilna potenciāla sasniegšanas limitējošajiem faktoriem ir transporta pakalpojumu pieejamība un kvalitāte. Gan vietējiem, gan ārzemju tūristiem, meklējot alternatīvu pārvietošanās veidu personīgajam autotransportam, nākas saskarties ar piedāvāto transporta risinājumu sadrumstalotību, digitāli pieejamās informācijas trūkumu, kā arī ar sabiedriskā transporta lietošanas neērtībām un kursēšanas laiku nesalāgotību, kas kavē ērtu pārvietošanos starp vairākiem tūrisma objektiem transporta koridora tuvumā. Arī izvēloties personīgo autotransportu, tūristi saskaras ar dažādiem šķēršļiem, piemēram, infrastruktūras kvalitāti (autoceļu stāvoklis, norāžu trūkums).”

Tūrisma maršruta VIA Hanseatica ietekmes areālā ir vairāk nekā 200 dažādu apskates objektu, virkne brīvā laika aktivitāšu un sporta organizēšanas vietu, ēdināšanas uzņēmumu, kas iepazīstina ar Vidzemes kultūrvēsturisko un kulināro mantojumu. Mobilitātes pakalpojumu un infrastruktūras pieejamība ir viens no galvenajiem priekšnoteikumiem tūrisma maršruta VIA Hanseatica attīstībai, turklāt Vidzemi šķērso vairāki starptautiski atpazīstami velo un kājāmgājēju maršruti, kas ir būtisks resurss velo un kājāmgājēju tūrisma attīstībai.

Pētījumu “Via Hanseatica tūrisma un transporta koridora attīstības vīzija 2030 ” pēc Vidzemes plānošanas reģiona pasūtījuma veica personu apvienība SIA “Reģionālie Projekti” un SIA “Ardenis” Interreg Centrālā Baltijas jūras reģiona programmas projekta “Baltijas transporta loks (Baltic Loop)” ietvaros.

Tiešsaistes seminārs tiks organizēts Interreg Centrālā Baltijas jūras reģiona programmas 2014.-2020.gadam projekta “Baltijas transporta loks (BALTIC LOOP)”. Projekta mērķis ir aktualizēt un uzlabot transporta plūsmas Austrumu – Rietumu virzienā Baltijas jūras reģiona centrālajā daļā, radot atbilstošus risinājumus pasažieru un kravu transporta kustības uzlabošanai un dažādu pārvadājumu veidu savietojamībai. Latvijā projektu īsteno Vidzemes plānošanas reģions, Rīgas plānošanas reģions un Ventspils Augsto tehnoloģiju parks. Vairāk informācijas – http://www.vidzeme.lv un http://www.balticloop.eu .

 

Jautājumiem: Vidzemes plānošanas reģiona telpiskās plānošanas eksperts Andžejs Stepančuks ([email protected]), transporta eksperte Kristīne Malnača ([email protected]), projekta vadītāja Inese Jēgere ([email protected]).

Informāciju sagatavojusi: Anita Āboliņa, sabiedrisko attiecību vadītāja Vidzemes plānošanas reģionā ([email protected]).