2024. gada 29. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Aicina pieteikties Smiltenes novada uzņēmumus gada balvai “Drošākais uzņēmuma autoparks 2019”

Lai rosinātu Latvijas uzņēmumu, valsts iestāžu un pašvaldību izpratni par drošu uzņēmuma autoparku un veicinātu labo praksi to pārvaldībā, aicina Smiltenes novada uzņēmumus pieteikties gada balvai “Drošākais uzņēmuma autoparks”. Ikgadējā konkursā tiks noskaidroti un godināti Latvijas uzņēmumi, kuros vissekmīgāk veikta autoparku pārvaldīšana. Ņemot vērā autoparku būtisko ietekmi uz kopējo satiksmes drošību, par konkursa tēmu šogad izvēlēts ātruma faktors, konkursa gaitā skaidrojot, kā atrast īsto drošas kustības ātruma formulu un kāpēc tas ir atslēgas faktors rūpēs par droši pārvaldītu autoparku.

Jau septīto gadu apdrošināšanas sabiedrības BALTA (PZU grupa) un Satiksmes ministrijas (SM) rīkotā konkursa “Drošākais uzņēmuma autoparks” mērķis ir noskaidrot Latvijā prasmīgākos un atbildīgākos uzņēmumu autoparku pārvaldītājus, kā arī uzlabot kopējo satiksmes drošību, ieviešot praktiskas un pozitīvas pārmaiņas autoparku pārvaldīšanā.

Dalība gada balvā uzņēmumu vadītājiem un autoparku atbildīgajiem darbiniekiem dod iespēju iegūt neatkarīgu skatījumu par autoparka stiprajām pusēm un jomām, kur iespējams pilnveidoties, saņemot individuālu izvērtējumu un ieteikumus autoparku pārvaldīšanas uzlabojumiem nākotnē. Labākie dalībnieki konkursa noslēgumā tiek apbalvoti ar vienu no trim – zelta, sudraba vai bronzas – kategorijām.

“Latvijas uzņēmumiem pieder vairāk nekā 200 000 transportlīdzekļu, kas ikdienā piedalās satiksmē, līdz ar to uzņēmumu un iestāžu iespējas ietekmēt kopējo satiksmes drošību ir lielas. Diemžēl Latvija ceļu satiksmes negadījumos bojāgājušo skaita ziņā negatīvā nozīmē izceļas Eiropas Savienības dalībvalstu vidū. Ne tikai infrastruktūra, bet arī braukšanas kultūra un ātrums ir atslēgas faktori, par ko mums jārunā ceļu satiksmes drošības uzlabošanas kontekstā. Ātruma faktors ir mainīgs – šoferiem ir jājūt robeža starp vienkārši ātru braukšanu un iekļaušanos satiksmē. Par šiem aspektiem arī diskutēsim šī gada konkursā, gan izceļot tos uzņēmumus, kuri jau kādā formā īsteno ātruma kontroli, gan izglītojot autoparkus par veidiem, kā iespējams veicināt autoparka drošību un uzlabot efektivitāti, kopā skaidrojot droša ātruma formulu,” stāsta Kristaps Liecinieks, BALTA Transporta produktu un risku parakstīšanas pārvaldes vadītājs, atgādinot – gada balvas mērķis ir parādīt, ka Latvijā ir tiešām daudz labu piemēru, kas uzskatāmi parāda ilgtspējīgu un sociāli atbildīgu pieeju autoparka uzturēšanā un attīstīšanā.

“Drošākais uzņēmuma autoparks 2019” iegūtie zelta, sudraba un bronzas kategoriju apbalvojumi ir arī viens no kritērijiem sadaļā “Vide” Latvijas uzņēmumu “Ilgtspējas indeksā”, kas ceļ uzņēmuma darbības ilgtspējas un korporatīvās atbildības līmeņa kopējo novērtējumu.

Pieteikties konkursam iespējams līdz 27. septembrim, aizpildot pieteikšanās anketu mājaslapā www.drosakais.lv. Dalība konkursā ir bez maksas, un piedalīties aicināts jebkurš uzņēmums un iestāde neatkarīgi no uzņēmuma darbības virziena.

Gada balva “Drošākais uzņēmuma autoparks” iestājas par sociāli atbildīgiem uzņēmumiem, kuri savā ikdienas darbībā, pārvaldot autoparkus, pierāda, ka tiem patiesi rūp kopējā satiksmes drošība. Tas ietver uzņēmuma iesaisti risku vadībā, cilvēkresursu vadību, uzņēmuma politiku un rīcību attiecībā uz ceļu satiksmes negadījumiem, to uzraudzību un vadību, kā arī autoparka raksturojošo parametru analīzi un tehnisko nodrošinājumu.

Konkursu organizē apdrošināšanas sabiedrība BALTA sadarbībā ar Satiksmes ministriju. Gada balvu atbalsta un izpratni par ilgtspējīgu un sociāli atbildīgu autoparku pārvaldi palīdz veicināt Ceļu satiksmes drošības direkcija, SIA “Autonams”, “Moller Auto Lidosta” Volkswagen centrs, SIA “Circle K Latvia”, SIA “SEB līzings”, Latvijas Automoto biedrība (LAMB), biedrība “Korporatīvās ilgtspējas un atbildības institūts” (InCSR), Latvijas Darba devēju konfederācija, Latvijas Pasažieru pārvadātāju asociācija un Latvijas Pašvaldību savienība.

 

Papildu informācija:

Līna Lisnere

AAS BALTA

komunikācijas vadītāja

Tel.: +371 26 40 10 41

E-pasts: [email protected]