2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Aicina pieteikties sociālās uzņēmējdarbības ideju un projektu konkursam

Latvijas Sociālās uzņēmējdarbības asociācija sadarbībā ar British Council pārstāvniecību Latvijā izsludina pieteikšanos sociālās uzņēmējdarbības piču jeb prezentāciju konkursam “Tam labam būs augt” ar iespēju saņemt 1200 eiro finansējumu no British Council pārstāvniecības Latvijā un SEB bankas savas sociālās biznesa idejas vai projekta realizēšanai.

Konkursā aicināti piedalīties esošie un topošie sociālie uzņēmēji no visas Latvijas – uzņēmumi ar vai bez sociālā uzņēmuma statusa, biedrības un nodibinājumi, kam nepieciešamas finansējums kādas jaunas idejas vai jau esoša projekta realizēšanai, kā arī individuālas personas, kuras vēl tikai lolo savu sociālās uzņēmējdarbības ideju un meklē tai starta finansējumu.

Konkurss norisinās trīs kārtās. Pieteikšanās ir atvērta līdz 6. septembrim, un dalībniekiem ir jāaizpilda elektroniska pieteikuma anketa ej.uz/pieteikuma_anketa_LSUA. Konkursa otrajai kārtai tiks virzītas 25 spēcīgākās sociālās uzņēmējdarbības idejas vai projekti, un dalībnieki piedalīsies piča apmācībās, kur trenēsies īsi, saprotami formulēt savu ideju un prezentēt to profesionāliem ekspertiem. Konkursa fināls notiks 25. septembrī Rīgā, kad 10 finālisti kāps uz skatuves un 5 minūtēs prezentēs savu sociālās uzņēmējdarbības ideju vai projektu konkursa žūrijai un tiešraides skatītājiem visā Latvijā. Konkursa tiešraide būs skatāma laikraksta “Dienas Bizness” portālā www.db.lv un www.delfi.lv ar iespēju skatītājiem balsot par savu favorītu.

Konkursa noslēgumā divi sociālie uzņēmēji vai sociālās uzņēmējdarbības ideju vai projektu autori saņems naudas balvu 1200 eiro apmērā. Uzvarētājus noteiks konkursa žūrija un tiešraides skatītāju balsojums.

“Konkursā var pieteikt ideju vai projektu, kas atbilst sociālās uzņēmējdarbības būtībai un definīcijai – ražot preces vai sniegt pakalpojumus ar mērķi risināt kādu sociālo problēmu vai radīt labumu sabiedrībai. Šī ir ne vien lieliska iespēja iegūt naudas līdzekļus biznesa izaugsmei, bet arī gūt pārliecību par savu ideju vai projektu, prezentējot to kompetentiem ekspertiem, un pastāstīt par savām biznesa iecerēm visai Latvijai,” uzsver Latvijas Sociālās uzņēmējdarbības asociācijas vadītāja Madara Ūlande.

Konkursa “Tam labam būs augt” mērķis veicināt jau esošu sociālo uzņēmumu un jaunu sociālās uzņēmējdarbības ideju attīstību, kā arī parādīt un par šīm idejām pastāstīt visai Latvijai. Konkursa norisi atbalsta SEB banka, Attīstības finanšu institūcijas Altum un laikraksts “Dienas Bizness”. Plašāka informācija lasāma konkursa nolikumā, kas pieejams LSUA mājas lapā sua.lv/konkurss/.