2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Aicina uzņēmumus pieteikties starptautiskajām biznesa ideju sacensībām Creative Business Cup 2020

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) Radošo industriju inkubators aicina jaunos un radošos uzņēmējus līdz 17.februārim pieteikt savu biznesa ideju starptautiskā konkursa Creative Business Cup (CBC) 2020 nacionālajai atlasei.  Konkursa dalībnieki saņems profesionālus padomus no žūrijas par biznesa procesiem, savukārt uzvarētājs saņems 3000 EUR un iespēju pārstāvēt Latviju konkursa finālā Dānijā vairāk nekā 50 pasaules radošāko uzņēmumu konkurencē un cīnīties par starptautisku investoru uzmanību. Šogad konkurss Latvijā notiks jau septīto reizi.

Uzņēmējiem savas radošās idejas nacionālajai atlasei jāpiesaka līdz 17.februārim, izmantojot tiešsaistes platformu F6S: https://bit.ly/38RQfeX

“Mēs meklējam uzņēmumu, kas gatavs iekarot pasauli un esam pārliecināti, ka Latvijas stāsts var izskanēt plaši, jo Latvijā ir daudz radošu uzņēmēju. Starptautiskais konkurss piedāvā iespēju satikt mūsdienās aktuālu un inovatīvu biznesu pārstāvjus no vairāk kā 60 valstīm un iegūt kontaktus, vērtīgas sarunas, ekspertu vērtējumus un komentārus. Esam gandarīti, ka Nacionālās atlases uzvarētāju varēsim apbalvot ar 3000 EUR naudas balvu sava biznesa tālākai attīstībai. Īpaši gaidām uzņēmumus ar sociālo pievienoto vērtību un ilgtspēju,” pauž LIAA Radošo industriju inkubatora vadītāja Karine Kalniņa, piebilstot, ka tomēr lielākas iespējas gūt starptautiskus panākumus šajā konkursā ir uzņēmumam, kas jau ir iesoļojis tirgū, nevis tikai gatavojas to darīt, tātad agrīnās stadijas uzņēmumiem būs grūtāk sevi pierādīt žūrijas priekšā.

Konkursā var piedalīties uzņēmēji no dažādiem ar radošo darbību saistītiem sektoriem – mūzika, arhitektūra, mode, tehnoloģijas, dizains, gastranomija, spēles, kino, mediji u.c. Nacionālajā atlasē sniegumus vērtēs radošo industriju ekspertu žūrija. Pēc saņemto pieteikumu izskatīšanas astoņi pretendenti tiks aicināti piedalīties Latvijas CBC finālsacensībās. Pirms tam finālistiem paredzētas augsta līmeņa biznesa ideju prezentēšanas apmācības. Pēcāk pirmās vietas ieguvējs, kurš saņems vislielāko žūrijas atzinību, tiks izvirzīts uz Baltijas jūras reģiona finālu. Savukārt uz starptautisko finālu Kopenhāgenā dosies pirmo trīs vietu ieguvēji – uzvarētājs piedalīsies konkursā, bet 2. un 3.vietas ieguvējiem būs lieliska iespēja sadarbības meklējumiem.

Latvijas CBC 2020 finālsacensības norisināsies 2. martā Latvijas Nacionālajā bibliotēkā konferences “uz: RUNA” ietvaros, kur žūrija un apmeklētāji klātienē varēs novērtēt uzņēmumu idejas un prezentēšanas prasmes.

Creative Business Cup ir globāla iniciatīva, kuras misija ir uzņēmējdarbības un inovāciju stiprināšana. Ikgadējā konkursa mērķis ir atbalstīt radošas idejas un veicināt inovāciju attīstību, palīdzot uzņēmumiem no dažādām pasaules valstīm satikties ar investoriem, potenciālajiem sadarbības partneriem, kā arī sasniegt globālo tirgu.

Pērn starptautiskajā konkursā sevi pieteica uzņēmumi no 63 dažādām pasaules valstīm, bet par pasaulē radošākā start-up uzņēmuma titulu un galveno naudas balvu cīnījās 49 uzņēmumi, kur Latvijas uzņēmums BABBIT saņēma vairāku žūrijas pārstāvju atzinību.

Creative Business Cup konkursa atlasi Latvijā organizē LIAA Radošo industriju inkubators. Līdz šim CBC konkursā Latviju pārstāvējuši zīmoli BABBIT, Vividly, Connection Codes, Anatomy Next, GIGI Bloks un Gamechanger Audio.

Karine Kalniņa,

Radošo industriju inkubatora vadītāja