2024. gada 20. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Aicinām 1.jūlijā pacelt Latvijas valsts karogu par godu Dziesmu un Deju svētku atklāšanas dienai

Jau pēc pāris dienām – 2018.gada 30.jūnijā Rīgā pulcēsies Dziesmu un deju svētku tradīcijas kopēji no visas Latvijas un ārvalstīm, lai laikā līdz 2018.gada 8.jūlijam  kopā svinētu XXVI Vispārējos latviešu Dziesmu un XVI Deju svētkus.

2018.gada 1.jūlijā, saskaņā ar svētku programmu (https://dziesmusvetki.lv/notikumu-kalendars/svetku-nedela/), Rīgā notiks nozīmīgi svētku atklāšanas pasākumi, t.sk. arī vērienīgs Dziesmu un deju svētku dalībnieku gājiens. Jau tradicionāli tajā piedalīsies gan svētku dalībnieki no visiem Latvijas reģioniem un ārvalstīm, gan pašvaldību pārstāvji, gan arī aicinātie viesi.

Lai simboliski atzīmētu svētku atklāšanas dienu, kas ir 2018.gada 1.jūlijs, Dziesmu un deju svētku rīcības komiteja  aicina pašvaldības, iestādes, uzņēmējus un iedzīvotājus šajā dienā pie ēkām pacelt Latvijas valsts karogu. Smiltenes novada pašvaldība aicina iedzīvotājus atbalstīt šo ierosinājumu un 1. jūlijā pacelt karogu pie savām mājām.

Atgādinām arī, ka saskaņā ar Likumu par “Par svētku, atceres un atzīmējamām dienām” diena pēc Dziesmu un deju svētku noslēguma koncerta ir oficiālā brīvdiena visā valstī. Šogad šī diena ir pirmdiena, 9. jūlijs.

Avots: Latvijas Nacionālā kultūras centrs un www.dziesmusvetki.lv.