2024. gada 29. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Aicinām aplūkot mednieku un makšķernieku trofejas fotogrāfijās

No 9.septembra līdz 19.oktobrim Smiltenes novada bibliotēkā, Baznīcas laukumā 13, apskatāma fotoizstāde “Mednieku un makšķernieku stāsti fotogrāfijās”.

Mednieku un makšķernieku trofeju fotogrāfiju izstādes mērķis ir informēt un izglītot sabiedrību par medībām un makšķerēšanu kā veselīgu, aktīvu un sportisku atpūtas veidu, kā arī parādīt medījamo Latvijas meža zvēru un zivju daudzveidīgo trofeju bagātību.
Daudziem cilvēkiem medības un makšķerēšana ir kā dzīvesveids, un kad noķerts vai nomedīts kas pamatīgāks, rodas vēlme padalīties iespaidos arī ar citiem. Ideja par šādu izstādi radās tieši tādēļ, lai dotu šo iespēju – palepoties plašākai sabiedrībai ar savu iegūto trofeju.
No jūnija sākuma līdz pat augusta beigām ikviens Smiltenes novada mednieks un makšķernieks varēja iesniegt savu trofeju fotogrāfijas. Izstādē pavisam ir apskatāmas 17 fotogrāfijas gan ar lieliskiem dzīvnieku ragiem un galvaskausiem, gan iespaidīgiem lomiem.
Šāda veida izstāde Smiltenē novada bibliotēkā ir aplūkojama pirmo reizi.
Paldies visiem, kuri bija atsaucīgi un piedalījās! Arī turpmāk novēlam  visiem izstādes fotogrāfiju autoriem “Ne zivju, ne asaku!” un “Ne pūku, ne spalvu!”

Inta Mežule,
Smiltenes novada bibliotēkas direktore
[email protected]