2024. gada 29. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Aicinām atklāt aktīvā tūrisma sezonu Smiltenes novadā ar velobraucienu “Ieriteņo vasarā”!

Smiltenes novada Tūrisma informācijas centrs (TIC) aicina piedalīties velobraucienā “Ieriteņo vasarā!” un no 22. maija līdz 8. jūnijam atklāt aktīvā tūrisma sezonu Smiltenes novadā, šoreiz jaunā formātā. “Ieriteņo vasarā!” braucienā aicinām doties individuāli, kopā ar ģimeni, draugiem vai kolēģiem, ievērojot distancēšanos un noteiktos ierobežojumus.

Ir izveidoti 3 jauni apļveida velomaršruti 12, 25 un 37 km garumā, kas šogad vedīs pa Mēru, Bilskas un Jaunbilskas apkārtni. Visu maršrutu sākums un noslēgums ir pie Mēru muižas.  Visi maršruti līdz 8. jūnijam būs marķēti dabā, bet pēc 8. jūnija tos varēs izbraukt vadoties pēc maršrutu kartes.

Maršrutu laikā ir sagatavoti vienkārši, pa ceļam veicami uzdevumi, lai braucienu padarītu vēl interesantāku. Uzdevuma atbildes ierakstiet izdrukātajā maršrutu kartē, norādiet savus kontaktus un līdz 8. jūnijam atstājiet maršruta veidlapu Mēru muižas gudrās pūces vēderā, kas mājo uz muižas terases, jo visi dalībnieki piedalīsies loterijā, kurā daži laimīgie tiks pie pārsteiguma balvām no Smiltenes novada TIC.

Mērojot velomaršrutus aicinām uzņemt fotogrāfijas, dalīties ar tām un lietot tēmturus #smiltenesnovads #ieriteņovasarā, kā arī iesūtīt uzņemtās fotogrāfijas uz e-pastu [email protected], lai pēc 8. jūnija varam izveidot kopīgu foto galeriju ar dalībniekiem un velomaršruta laikā iepazītajām vietām.

Velomaršrutu karte ar uzdevumiem un gpx navigācijas faili pieejami šeit: https://visit.smiltenesnovads.lv/ieritenovasara2020/

Lūdzam būt atbildīgiem un ievērot visus noteiktos drošības pasākumus, jo tikai tā mēs varam pasargāt paši sevi un apkārtējos. Atgādinām, ka atrodoties uz ceļa un kustībā, obligāti jāievēro ceļu satiksmes noteikumi kā arī aicinām lietot aizsargķiveres (bērniem līdz 12 gadiem tās ir obligātas).

Patīkamu atpūtu Smiltenes novadā!

Informāciju sagatavoja:
Lelde Atlāce,
Smiltenes novada Tūrisma informācijas centra
tūrisma organizatore