2024. gada 29. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Aicinām iedzīvotājus piedalīties bezmaksas nodarbībās

Nūjošanas nodarbības  trenera vadībā

Nūjošanas nodarbībās var apgūt nūjošanas tehniku trenera vadībā un uzlabot vispārējo veselību. Nūjošanas process palīdz zaudēt lieko svaru, samazina sāpes un saspringumu plecu un kakla zonā. Tā ir droša fiziska aktivitāte ar minimālu ievainojumu risku. Ļoti efektīva visiem gadagājuma cilvēkiem, lai uzlabotu kustību spēju.

Nodarbību laiki:

  • Trešdienās    –    plkst.19.00,  pulcēšanās vieta pie Pilskalna sarga – Drandu ielas galā.
  • Ceturtdienās –   plkst. 19.00 , pulcēšanās vieta pie Tepera ezera āra trenažieriem.

Nodarbības ir bez maksas, dalībniekiem tiek nodrošinātas nūjas, tādēļ aicināti iepriekš pieteikties pie Vinetas Veismanes, tālrunis: 26525276; nodarbības turpināsies līdz oktobra mēnesim. Aicinām gan pieredzējušus nūjotājus, gan iesācējus!

Vingrošanas nodarbības bērniem  fizioterapeita vadībā

Nodarbību mērķis ir sekmēt bērnu lokanību, veiklību, koordināciju un uzlabot fizisko izturību, apgūt vingrojumus, kas izmantojami ikdienā savas veselības uzlabošanai un mazinātu mazkustīgu dzīvesveidu. Mūsdienās bērniem ir ļoti mazkustīgs dzīvesveids un līdz ar to samazinās fiziskās aktivitātes. Papildus jāmin arī augšanas un attīstības traucējumi, stājas problēmas, traucēta fiziskā un garīgā attīstība. Informācija un pieteikšanās septembra mēneša nodarbībām pēc iepriekšēja pieraksta pie fizioterapeita Didža Lūkina, tālrunis: 22016482.

Jogas nodarbības visiem novada iedzīvotājiem

Jogas nodarbības, kurās tiks apgūtas jogas pamata pozas, elpošanas vingrinājumi, kā arī fizisku vingrinājumu kompleksi (locītavu, mugurkaula, gremošanas sistēmai), elpošanas prakses. Nodarbības Smiltenē notiks Smiltenes Bērnu un jaunatnes sporta skolas zālē, Gaujas ielā 2, pirmdienās plkst. 20.00 – pirmās nodarbības 2.,16.,23. septembrī; Nodarbības Grundzālē notiks Grundzāles kultūras nama zālē, Tilta ielā 5, otrdienās plkst. 18.00 – pirmās nodarbības 3.,10. septembrī. Līdzi jāņem jogas paklājiņš. Aicinām iedzīvotājus apmeklēt nodarbības.

Veselīga uztura meistardarbnīcas iedzīvotājiem vecumā no 56 gadi un vecākiem

Veselīga uztura ievērošana nodrošina organismu ar neaizstājamam uzturvielām, kas nepieciešamas enerģijai. Mūsdienu novērojumi liecina, ka ēdiena pagatavošanas prasmju un laika trūkuma dēļ tiek izvēlētas neveselīgas uzkodas un/vai ātri pagatavojumi produkti (maizītes, ātras zupas, saldētie produkti u.c.) – neveselīgs uzturs, kas veicina dažādu sirds un asinsvadu saslimšanas.

Lai vecinātu ēdiena pagatavošanas praktisko iemaņu attīstīšanu, lai uzzinātu, kā pagatavot veselīgu un uzturvielām bagātu ēdienu, Smiltenes tehnikuma jaunā restorāna telpās septembra nogalē piektdienās  tiks rīkotas veselīga uztura meistardarbnīcas iedzīvotājiem vecumā no 56 gadi un vecākiem, kur iegūtās zināšanas un prasmes pēc tam varētu izmantot veselīga dzīvesveida veidošanā ģimenē. Nodarbībās var pieteikties arī tie iedzīvotāji, kas ir piedalījušies iepriekšējās nodarbībās un interesē papildināt zināšanas. Aicinām atbalstīt un piedalīties šajās nodarbībās.

Plašāka informācija un iepriekšēja pieteikšanas grupu nodarbībām, zvanot uz tālruni: 28680831 (A.Šteinberga).

Atbalsta grupas nodarbības  “Personām ar īpašām vajadzībām un viņu ģimenes locekļiem”

2019.gada augustā Bērnu un Ģimenes un atbalsta centrā, Galdnieku ielā 10b, Smiltenē, ir sākušās  nodarbības personām ar īpašām vajadzībām  un viņu ģimenes locekļiem, lai veicinātu šo personu un viņu ģimenes locekļu integrāciju sabiedrībā, lai palīdzētu dzīvot pilnvērtīgāk un justies kā līdzvērtīgiem sabiedrības locekļiem. Darbošanās kopā ar citiem veicina sociālo iekļaušanos un palīdz pilnveidot komunikācijas prasmes, tādēļ aicinām piedalīties un būt kopā! Šajās nodarbībās ir  iespēja vingrot fizioterapeita vadībā, iepazīties ar psihologu, piedalīties mūzikas terapijas nodarbībās, kopīgi ieturēt pusdienas maltīti.  Nodarbības turpināsies oktobra un novembra mēnešos.

Plašāka informācija un iepriekšēja pieteikšanas grupu nodarbībām, zvanot uz tālruni: 28680831 (A.Šteinberga).

Piedāvājam vecākiem iespēju iesaistīties apmācību grupā programmā „Bērnu emocionālā audzināšana”

Sava bērna uzvedību un iemācītos to labot reizēs, kad bērns kļūst patvaļīgs, nepaklausīgs vai agresīvs

Programmas mērķi:

  • Veicināt bērna uzticēšanos;
  • Mazināt trauksmi gan vecākiem, gan bērnam;
  • Nostiprināt pašcieņu;
  • Attīstīt saskarsmes iemaņas;
  • Veicināt bērna iesaistīšanu dažādās aktivitātēs;
  • Sekmēt attiecības ar vienaudžiem;
  • Veicināt emociju pašregulāciju.

Grupas dalībnieki tiksies 10 nodarbībās, kas notiks  reizi nedēļā, piektdienās no plkst. 17.00 līdz 20,00. Nodarbības sāksies 13.septembrī plkst.17.00 Bērnu un Ģimenes atbalsta centrā, Galdnieku ielā 10b, Smiltenē. Katra nodarbība tiek organizēta saskaņā ar programmu un tiek veltīta konkrētai tēmai. Nodarbības vadīs   Vidzemes ārpusģimenes aprūpes atbalsta centra “AIRI vecākiem” un Valmieras SOS Ģimeņu atbalsta centra vadītāja  Agita Dreiblate.

Plašāka informācija un pieteikšanas grupu nodarbībām, zvanot uz tālruni: 28680831 (A.Šteinberga).

Visas nodarbības un materiāli vecākiem ir bez maksas!

Lūdzam sekot līdzi turpmākajiem plānotajiem pasākumiem, kas tiks publicēti pašvaldības mājaslapā www.smiltenesnovads.lv un pašvaldības bezmaksas izdevumā “Smiltenes Novada Domes Vēstis”.