2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Aicinām piedalīties Eiropas Mobilitātes nedēļas pasākumos “PĀRVIETOJIES GUDRĀK, DZĪVO LABĀK!”

No 16. līdz 22. septembrim visā Eiropā norisināsies Eiropas Komisijas iniciētā sabiedrības informēšanas kampaņa Eiropas Mobilitātes nedēļa, kuras mērķis ir aicināt cilvēkus dažādot pārvietošanās veidus, lai risinātu Eiropas Savienības iedzīvotājiem aktuālas problēmas – mazinātu satiksmes sastrēgumus un atmosfēru sasildošo izplūdes gāzu apjomu pilsētās, mudinātu pārvietoties ar velosipēdu un kājām, uzlabojot eiropiešu dzīves un apkārtējās vides kvalitāti.

Šogad Eiropas Mobilitātes nedēļas kampaņa ir vērsta uz gudrāku, videi draudzīgāku un vēl pārdomātāku pārvietošanos pilsētā.  Šī gada Eiropas Mobilitātes nedēļas kampaņas sauklis ir “PĀRVIETOJIES GUDRĀK, DZĪVO LABĀK!”.

Smiltenes novada pašvaldība aicina novada iedzīvotājus arī iesaistīties Eiropas Mobilitātes nedēļas pasākumos un mainīt savus pārvietošanās paradumus – pārvietoties ar kājām, velosipēdiem vai citiem pārvietošanās līdzekļiem, kuri neizmanto fosilo degvielu, kā arī izmantot sabiedrisko transportu. Ikviens aicināts uz darbu un ikdienas gaitās šajā nedēļā doties ar velosipēdu vai kājām un piedalīties akcijā „Ar velo uz darbu” – 19.septembrī  vai  “Diena bez auto”- 22.septembrī.

Smiltenes novada pašvaldība Eiropas Mobilitātes nedēļas pasākumos piedalās pirmo reizi,  piesakot  2016. un 2017.gadā  īstenotos infrastruktūras projektus, kuru mērķis ir radīt labākus, komfortablākus un drošākus apstākļus gan gājējiem, gan velobraucējiem, kā piem., atjaunotie Smiltenes Vecā parka gājēju celiņi,  gājēju celiņš Palsmanē – projekta “Labiekārtošanas darbi Palsmanes pamatskolā” ietvaros, Silvas veloceliņš, Abulas ielas gājēju ietve, atjaunotā kartinga trase, atjaunotie un izbūvētie ielu apgaismojumi vairākās Smiltenes ielās, Palsmanē, Grundzālē, Bilskā un Vidzemē. Savukārt 22. septembrī tiks uzsākta publiskā apspriešana būvprojektam, kurā plānota Baznīcas laukuma pārbūve. Būvprojekta izstrādes viens no mērķiem ir sakārtot publisko infrastruktūru un rast vienlīdzīgu satiksmes drošības līmeni – gājējiem, velosipēdistiem un autobraucējiem. Publiskās apspriešanas atklāšana notiks 22. septembrī no plkst. 11:00 līdz 14:00 Baznīcas laukumā, kurā iedzīvotāji varēs iepazīties un izteikt viedokli par piedāvātajiem risinājumiem Baznīcas laukuma pārbūvei.

Aicinām šajā nedēļā mazāk braukt ar auto, tā vietā vairāk pārvietoties kājām vai izvēlēties citu transporta līdzekli, lai videi draudzīgais transports – velosipēds vai citi nemotorizētie transporta līdzekļi aizvien vairāk ienāktu mūsu ielās!

Vairāk par Eiropas Mobilitātes nedēļu šeit. 

Marita Mūze,
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Informācijas avots: www.varam.gov.lv