2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Aicinām pieteikties Zemkopības ministrijas konkursam “Sējējs 2020”

Foto: ZM

Zemkopības ministrija (ZM) aicina lauku uzņēmējus, jaunos zemniekus, kā arī ģimenes laukos pieteikties lauksaimnieku vidū iecienītajam konkursam “Sējējs 2020”. Izvirzīt pretendentus konkursam aicinātas ne tikai pašvaldības, lauksaimnieku un pārtikas ražotāju nevalstiskās organizācijas, bet arī lauku attīstības konsultanti. Konkursa dalībniekus šogad vērtēs astoņās nominācijās un tiks pasniegta arī balva par mūža ieguldījumu lauksaimniecībā. Šogad konkurss “Sējējs” notiek 27. reizi. Ņemot vērā Covid-19 pandēmiju, visu konkursa pretendentu vērtēšana šogad notiks attālināti.

Ministrs Kaspars Gerhards: “Šajā grūtajā laikā, kad Covid-19 pandēmija negatīvi ietekmējusi valsts ekonomiku, ir svarīgi ne vien nodrošināt finansiālu drošības spilvenu uzņēmējiem, bet arī sniegt morālu atbalstu, novērtējot un izceļot uzņēmēju paveikto darbu un pārvarētās grūtības. Ir svarīgi teikt skaļu “Paldies!” cilvēkiem, kas ar savu darbu ikdienā uzskatāmi pierāda to, ka arī grūtos laikos var sekmīgi saimniekot un būt par paraugu citiem. Tāpēc aicinu gan lauksaimniekus, gan pārtikas ražotājus arī šogad aktīvi pieteikties konkursam “Sējējs”, kas daudzu gadu garumā devis mums visiem iespēju iepazīt Latvijas labākos saimniekus un uzņēmējus, daloties savās zināšanās un pieredzē.

Dalībnieki konkursā “Sējējs 2020” tiks vērtēti nominācijās – “Gada lauku saimniecība”, “Gada uzņēmums pārtikas ražošanā”, “Ģimene lauku sētā”, “Jaunais veiksmīgais zemnieks”, “Gada veiksmīgākā kopdarbība” un “Bioloģiskā lauku saimniecība”. Pieteikumi dalībai šajās nominācijās jāiesniedz SIA “Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs” konsultāciju birojos vai Lauku atbalsta dienesta (LAD) reģionālajās lauksaimniecības pārvaldēs, vai LAD Centrālajā aparātā Klientu apkalpošanas daļā, Rīgā, Republikas laukumā 2 līdz 2020. gada 17. jūlijam, vai arī līdz 17. jūlijam nosūta pieteikumus elektroniski uz e-pasta adresēm [email protected] (LLKC) vai [email protected]  (LAD) ar norādi vēstules mērķī “Sējējs 2020”.

Tāpat šogad dalībniekus vērtēs arī nominācijās “Rītdienas sējējs – mazpulcēns” un “Zinātne praksē un inovācijas”. Nominācijā “Rītdienas sējējs – mazpulcēns” pieteikumus nosūta uz e-pasta adresi [email protected] līdz 2020. gada 17. jūlijam, savukārt nominācijā “Zinātne praksē un inovācijas” – iesniedz Latvijas Lauksaimniecības un meža zinātņu akadēmijā (LLMZA), Rīgā, Akadēmijas laukumā 1, 204. kabinetā līdz 2020. gada 17. jūlijam.

Jau četrpadsmito gadu tiks pasniegta balva par mūža ieguldījumu lauksaimniecībā. Pretendentus šai balvai var izvirzīt ZM un tās padotībā esošās iestādes, lauksaimnieku un pārtikas ražotāju nevalstiskās organizācijas un LLMZA. Pieteiktu pretendentus balvai par mūža ieguldījumu lauksaimniecībā (rakstisks pieteikums brīvā formā) var ZM Preses un sabiedrisko attiecību nodaļā līdz 2020. gada 17. jūlijam.

Konkursa laureāti saņems Gada balvu “Sējējs 2020” (bronzas statuja), diplomu un naudas balvu. Konkursa dalībniekus apbalvos 2020. gada rudenī.

Iepazīties ar konkursa nolikumu, vērtēšanas kritērijiem, pieteikuma veidlapām un citu ar konkursu saistīto informāciju var “Sējējs” tīmekļvietnē www.sejejs.lv.

 

Informāciju sagatavoja: Dagnija Muceniece, Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja