2024. gada 29. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Aicinām smilteniešus pie viena saimes galda!

3. maijā plkst. 19:00 Smiltenes pilsētas Kultūras centra lielajā zālē norisināsies Baltā galdauta svētki Smiltenē. Smiltenieši ir aicināti pie vienota, simboliska saimes galda, lai svinētu mūsu Brīvības svētkus un pasmeltu svētku sajūtu, kuru aiznest uz savām mājām, savu sētu, savu pagastu. 

Kā latvietis ir ieradis svinēt svētkus – saulgriežus, dzimšanas dienas, kāzas un citus? Pie galda! Vispirms pie galda, un tikai tad ļaužu pulkā. Vispirms – piesēžot blakus saviem tuvajiem, mīļajiem, noskaitot tēvreizi, baudot maltīti, paklusējot, kopāesot…. un tikai tad – ļaužu pulkā. Pirms 4. maijā sēsties katram pie savas saimes galda un svinēt to, ka mums ir sava zeme, sava valoda, savs karogs un noteikšana, Smiltenes pilsētas Kultūras centrs aicina pie kopēja, simboliska smilteniešu saimes galda!

Pasākuma programmā:

GLADA KLĀŠANA

Klāsim simbolisku saimes galdu!

Smiltenes novada domes priekšsēdētāja Ginta Kukaiņa svētku uzruna

GALDA GODINĀŠANA

kopā ar Smiltenes pilsētas Kultūras centra folkloras kopu “Rudzupuķe”

SVINĒŠANA

Svētku koncerts, kurā muzicēs neparasti skaistās balss īpašniece, jaunā latviešu dziedātāja Aleksandra Špicberga un mūziķi – Dagnis Roziņš (vokāls, ģitāra), Artis Boriss (taustiņinstrumenti), Reinis Zariņš (sitamie instrumenti)

MIELOŠANĀS

ar latvju saimnieces Donu Ilzes sarūpētajiem kārumiem

Šis pasākums būs īpašs ar vēl ko – ar dziedātājas Aleksandras Špicbergas otrā albuma “Aicinājums” atvēršanas svētkiem. Šim nozīmīgajam un skaistajam notikumam māksliniece izvēlējusies tieši Smilteni.

Plašu atpazīstamību un klausītāju mīlestību Aleksandra iemantoja 2015. gadā ar dziesmu un mūzikas video Imanta Kalniņa skaistajam skaņdarbam “Rakstu raksti”: https://www.youtube.com/watch?v=FihIMzgZccU

Aleksandra Špicberga ir viena no spilgtākajām jaunās paaudzes mūziķēm Latvijā. Ieraksta tapšanas brīdī viņai ir tikai 15 gadu. Viņa ir Rīgas Doma kora skolas audzēkne un starptautisku konkursu laureāte. Lai gan Aleksandra studē akadēmisko vokālo dziedāšanu, īpaša vieta viņas repertuārā ir latviešu mūzikai un folklorai. Jaunajā albumā “Aicinājums” ietvertas klausītāju iemīļotas latviešu tautas un komponistu radītas melodijas, kā “Es atnācu uguntiņu”, “Teci, saulīt”, “Kad vēji kalnos rāpjas” u.c.

Ieeja pasākumā ir bez maksas.

Būsiet mīļi gaidīti pie Smiltenes saimes galda!

 

 

Informāciju sagatavoja

Madara Mūrniece

Smiltenes pilsētas Kultūras centra mākslinieciskā vadītāja

[email protected]

28688101