2024. gada 29. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Aicinām uz Disku golfa laukuma atklāšanu Palsmanē

Projekta “Aktīvās atpūtas disku golfa laukuma izveidošana Palsmanes internātpamatskolas apkārtnē” Nr.18-09-AL10-A019.2203-000003 rezultātā ir izveidots disku golfa laukums, piedāvājot jaunu aktīvās atpūtas iespēju Smiltenes novadā un veicinot sabiedrības iesaistīšanos fiziskās aktivitātēs. Smiltenes novadā Disku golfa spēle ir jauna aktivitāte un tā tiek uzskatīta par mūža sportu, jo veicina aktīvu dzīvesveidu dažāda vecuma grupām un palīdz novērst veselības problēmas.

Smiltenes novada iedzīvotāji un tās viesi ir aicināti piedalīties Disku golfa laukuma atklāšanā 2018.gada 16.septembrī plkst.11:00 Palsmanē pie Palsmanes internātpamatskolas. Ikviens varēs iepazīties ar Disku golfa spēli brīvā dabā. Pasākuma īpašais viesis būs Latvijas disku golfa izlases spēlētājs un 2018.gada Eiropas Čempionāta dalībnieks – Rūdolfs Zosārs. Pasākuma laikā būs dažādi konkursi, iespēja vērot kā spēlē profesionāli spēlētāji un būs iespēja sacensties piedaloties pašiem.

Disku golfa laukumu apmeklēt ikdienā varēs jebkurš interesents. Sazinoties ar Palsmanes internātpamatskolas sporta skolotāju Tomu Ceru (tel.:29198755) būs iespējams saņemt Disku golfa spēles inventāru.

Projekta kopējās izmaksas ir 8601,00 EUR, no kurām ELFLA fonda publiskais finansējums 7740,90 EUR, savukārt pašvaldības līdzfinansējums ir 860,10 EUR.

Projekta pieteikums sagatavots un guvis atbalstu vietējās rīcības grupas biedrības „Abulas lauku partnerības” sabiedrības virzītas vietējās attīstības stratēģijas 2015.—2020. gadam izsludinātajā projektu pieteikumu iesniegšanas 5. kārtā. Projekts īstenots Latvijas Lauku attīstības programmas 2014.—2020.gadam pasākumā „Darbību īstenošana saskaņā ar sabiedrības virzītas vietējās attīstības stratēģiju” ar Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai finansējumu. Valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanu administrē Lauku atbalsta dienests.

Vairāk informācijas par Eiropas Lauksaimniecības fondu lauku attīstībai (ELFLA) pieejams Eiropas Komisijas tīmekļa vietnē šeit.

Vairāk informācijas par projektu “Aktīvās atpūtas disku golfa laukuma izveidošana Palsmanes internātpamatskolas apkārtnē” un projekta īstenotājiem šeit.

Vairāk informācijas par atbalsta saņemšanas nosacījumiem biedrības „Abulas lauku partnerība” un Lauku atbalsta dienesta mājaslapā.

 

Informāciju sagatavoja:
Smiltenes novada domes
Attīstības un plānošanas nodaļas
Projektu vadītāja
Lita Kalniņa