2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Aizvadīta Smiltenes novada vokālo ansambļu skate

Piektdien, 16.februārī, Variņu tautas namā notika Latvijas vokālo ansambļu konkursa 1.kārtas Smiltenes novada vokālo ansambļu skate, kurā piedalījās pieci Smiltenes novada vokālie ansambļi un vokālais ansamblis no Strenču novada.

Konkursa mērķis ir nodrošināt vokālo ansambļu muzicēšanas tradīciju saglabāšanu un attīstību, apzināt vokālo ansambļu kvantitatīvo un kvalitatīvo sastāvu un veicināt katra vokālā ansambļa māksliniecisko un profesionālās meistarības izaugsmi, īpaši sekmējot izpildījumu a cappella, kas ir nozīmīga Dziesmu un deju svētku tradīcijas ilgtspējas sastāvdaļa.

Vokālo ansambļu sniegumu vērtēja žūrija- diriģents Ārijs Šķepasts, mūziķis un dziesminieks Arnis Miltiņš, Smiltenes novada Kultūras pārvaldes vadītāja Pārsla Jansone. Ar augstāko pakāpi žūrija novērtēja Launkalnes tautas nama sieviešu vokālo ansambli “Anemones”, vadītāja Signe Baltere, un Blomes tautas nama sieviešu vokālo ansambli “Ieklausies”, vadītājs Juris Krūze. Abi šie ansambļi tika izvirzīti arī konkursa 2.kārtai, kas notiks š.g. 10.martā Lielvārdē.

Ar I pakāpi tika novērtēti Smiltenes pagasta sieviešu vokālais ansamblis “Undīnes” un Bilskas pagasta jauktais vokālais ansamblis “Sabalsis”, bet ar II pakāpi- Blomes tautas nama vīru vokālais ansamblis “Herakleum” un Strenču novada Plāņu tautas nama jauktais vokālais ansamblis “Vijums”.

FOTO (A.Melderis)