2024. gada 23. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Aizvadīts Smiltenes novada Vienības velobrauciens

13.maijā, svinot Latvijas valsts simtgadi un godinot riteņbraukšanas tradīcijas novadā, norisinājās Smiltenes novada Vienības velobrauciens, kura laikā dalībnieki veica vairāk kā 100 km garo distanci, izriteņojot visu Smiltenes novadu.

Smiltenes novada Vienības velobrauciena mērķis bija apbraukt ar velosipēdiem Smiltenes novada teritoriju, iegriežoties visos pagastu centros. Par velobrauciena dalībnieku varēja kļūt ikviens, kurš kaut uz nelielu ceļa posmu pievienojās velobrauciena iniciatīva grupai un ar velosipēdu nobrauca savām spējām un vēlmei atbilstošu distanci. Kopumā braucienā piedalījās gandrīz 70 riteņbraucēji, no kuriem  vairāk kā 30 nobrauca visus 113 km.

Sporta pārvaldes vadītājs Guntars Markss ir gandarīts par aizvadīto braucienu un visiem dalībniekiem, kas pievienojās šajā vienotības braucienā: “Mani patiesi pozitīvi pārsteidza mūsu novada iedzīvotāju, no kuriem tikai reto iepriekš biju manījis sacīkšu trasēs, izturība un spēja pieveikt visu distanci, kuras patiesais garums izrādījās 113 kilometri. Ikvienu dalībnieku priecēja mūsu novada pagastu sakoptība, ainaviskie dabas skati, un, protams, pagastu pārvaldnieku un kultūras darba organizatoru organizētā velobrauciena dalībnieku siltā sagaidīšana pagastu centros. Paldies par iesaistīšanos pasākuma veiksmīgai norisei sakām arī Dingu un Brakovsku ģimenēm, kā arī ikvienam dalībniekam, kurš Vienības velobrauciena dalībnieku pulciņam pievienojās kaut uz nelielu ceļa posmu.”

Turpinot aktīvo velo braukšanas sezonu, Tūrisma un Informācijas centrs (TIC) sadarbībā ar “Sports S” aicina piedalīties tradicionālajā velobraucienā “Ieriteņo vasarā”, kurš norisināsies šo svētdien, 20. maijā, plkst. 10.30 Palsmanē, pie Palsmanes tautas nama. Iepriekšēja pieteikšanās līdz 18. maijam Smiltenes novada TIC (Dārza ielā 3), rakstot uz [email protected], zvanot +371 29395200.

Marita Mūze,
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Samanta Sanda Ozoliņa,
Sabiedrisko attiecību praktikante un
Vidzemes augstskolas studente