2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Aizvadīts VARAM organizētais reģionu forums “BRĪVĪBA, AINAVA – MĒS”

26.oktobrī, Rīgā, Latvijas Nacionālajā bibliotēkā (LNB) notika Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) organizētais forums “BRĪVĪBA, AINAVA – MĒS” , akcentējot pilsētu un reģionu lomu valsts attīstībā, kas tiek atspoguļots Brīvības ielu stāstos par deviņām republikas pilsētām un aktivitātē “Latvijas ainavu dārgumi vakar, šodien, rīt”.

Forums iesākās ar vēstījumu par pilsētu lomu valsts un reģionu attīstībā, kas turpinājās ar sajūtu ceļojumu, skatoties īsfilmu “Deviņas pilsētas – viena iela”, par deviņām republikas pilsētām – Daugavpils, Jelgava, Jēkabpils, Jūrmala, Liepāja, Rēzekne, Rīga, Valmiera un Ventspils.

VARAM parlamentārais sekretārs Jānis Eglīts uzsvēra: ”Ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas pasākumiem gandrīz divu gadu garumā tiek akcentēta reģionu loma valsts attīstībā, tiek mudināts izzināt reģionu vērtības caur Brīvības ielu stāstu deviņās republikas pilsētās un ainavu dārgumiem piecos plānošanas reģionos. Latvijas ainavas ir tās, kas veido mūsu nacionālo identitāti – piederības sajūtu mūsu valstij. Ainavas ir gan ikdienas fons, gan vietas ar kurām lepojamies kā pilsētās, tā laukos. Un tieši Latvijas ainavu dārgumi ir šīs īpašās vietas, kuras gribam izcelt un saglabāt nākamajām paaudzēm.”

Otrajā foruma daļā dalībniekiem bija iespēja iepazīties ar 50 Latvijas ainavu dārgumiem, kas no 26.oktobra visiem interesentiem ir pieejami elektroniskajā krātuvē – www.ainavudargumi.lv.

Izstādi “Latvijas ainavu dārgumi vakar, šodien, rīt”, kurā iekļautas 50 ainavu fotogrāfijas valsts jubilejas gadā un vēsturiski fotoattēli no iedzīvotāju, muzeju un LNB krājumiem  ir iespējams apskatīt arī klātienē LNB līdz 1.novembrim.

Foruma laikā Kocēnu novadam tika pasniegts VARAM atzinības raksts par labāko rezultātu Eiropas Padomes Ainavas balvas nacionālajā atlasē, par augstvērtīgu, nacionālā mērogā nozīmīgu publisko telpu Dikļos – Latvijas kultūras tradīciju un Dziesmu svētku pirmsākumu vietu. Kā Latvijas pārstāvis, šis projekts tiek virzīts tālāk starptautiskajai Eiropas Padomes Ainavu balvas atlasei.

Papildus informācijai:
Sabiedrisko attiecību nodaļa
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija
Tālr. 67026533, e-pasts: [email protected]
www.varam.gov.lv