2024. gada 29. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Akcija lauksaimniekiem “Tīra sēta – laba sēta” sākusies!

No 15.marta līdz 30.jūnijam notiks lauksaimniecībā izmantotā iepakojuma bezmaksas savākšanas akcija “Tīra sēta – laba sēta”, ko organizē SIA “ZAAO” (ZAAO). Akcijas laikā nododot ZAAO vismaz 1m3 otrreizējai pārstrādei derīga materiāla – ruļļu plēves, bedru plēves, Big-Bag maisus, HDPE kannu plastmasas iepakojumu, iespējams laimēt lauksaimniecības preču veikala “Agroserviss Valmiera” dāvanu kartes.

ZAAO Šķiroto atkritumu savākšanas daļas vadītāja Ginta Gailuma atgādina: “Minētos materiālus nedrīkst dedzināt, lai neradītu iespējamību bīstamu ķīmisku savienojumu nonākšanai gaisā vai ūdenī, plēves nedrīkst arī aprakt, jo tā praktiski nesadalās. Taču šis atkritumu veids ir lieliski izmantojams kā otrreizēja izejviela. Tādēļ piedāvājam lauksaimniekiem iespēju ērti un videi draudzīgi atbrīvoties no izmantotajiem materiāliem, kā arī nodrošinām, lai savāktās plēves un plastmasas kannas nonāktu pārstrādes rūpnīcās.”

Par nodotajiem materiāliem ZAAO izsniedz pakalpojuma saņemšanas apliecinājumu – izziņu par savākto atkritumu veidu un apjomu, kas derīgs iesniegšanai Valsts vides dienestā kā apliecinājums, ka šie atkritumi savākti atbilstoši likumdošanai un tiek pārstrādāti vai noglabāti videi draudzīgā veidā.
Pieteikumus pieņem pa tālruni 29221847 un pieteikto materiālu ZAAO savāks līdz 31.augustam, iepriekš vienojoties par savākšanas dienu.

Akcijā var piedalīties gan fiziskas, gan juridiskas personas. Viena savākšanas reize skaitās kā viena izlozes anketa. Akcijas noslēgumā tiks izlozētas piecas SIA “Agroserviss Valmiera” dāvanu kartes, katra 100,- Eur vērtībā.

 

Informāciju sagatavoja:
Laura Jegorova
SIA ZAAO sabiedrisko attiecību speciāliste